Syngonium 'Golden Allusion'

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Syngonium 'Golden Allusion' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar ook niet in een te donkere ruimte. Zorg voor een plekje met voldoende lichtinval voor de beste groei van deze kamerplant.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door licht opdroogt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren verbranden. Een plek met indirect zonlicht is het beste voor deze plant. Het zal gedijen in helder, maar niet fel licht.

  Ja, Syngonium 'Golden Allusion' houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant altijd op een warme en beschutte locatie staat.

  De plant bloeit niet en produceert alleen bladeren. Het is daarom niet van toepassing om te praten over bloeiperiodes. De plant blijft het hele jaar door groen en gezond.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en verbetert de luchtkwaliteit. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is aanbevolen om regelmatig de toppen van de plant af te knippen om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in lichte, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Kamerplanten hebben voldoende voeding nodig, dus overweeg regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Syngonium 'Golden Allusion' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal erin. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water om wortelrot te voorkomen. Houd de plant op een lichte maar niet direct zonnige plek en af en toe besproeien bevordert de luchtvochtigheid. Verpot de plant om de paar jaar in de lente om gezonde groei te stimuleren.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kun je deze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Gebruik lauw water en een milde zeep om eventuele plagen te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de luchtstroom te bevorderen.

  De Syngonium 'Golden Allusion' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan zorgen voor een minder goede groei en verkleuring van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is het beste voor de groei en gezondheid van de plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten, zoals deze plant, ligt tussen de 40% en 60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je regelmatig de bladeren besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, aangezien dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale zuurgraad van de bodem, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de pH van de potgrond regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een verkeerde zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Gebruik voor kamerplanten een algemene vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig water na het bemesten om de meststof naar de wortels te laten doordringen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.