Syngonium 'Red Heart'

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Verder is het aan te raden om af en toe de bladeren af te stoffen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant ten minste enkele uren per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Zo blijven de bladeren mooi en gezond.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Syngonium 'Red Heart' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en de luchtkwaliteit verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren.

  Ja, deze plant gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Hier voelt de plant zich comfortabel en zal het goed groeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Om de plant compact te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de stelen boven een blaadje af voor een nette uitstraling.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar geef niet te veel water om wortelrot te voorkomen. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door, en gebruik lauw water op kamertemperatuur. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten.

  Kamerplanten zoals Syngonium 'Red Heart' groeien het best in een luchtige potgrond met goede drainage. Het is aan te raden om speciale potgrond voor kamerplanten te gebruiken, zodat de plant alle benodigde voedingsstoffen kan opnemen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig te bemesten.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kunt u de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vergeet niet om regelmatig de bladeren schoon te maken om de groei van schadelijke insecten te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd krijgt om te drogen voordat u hem terugzet op zijn plek.

  De Syngonium 'Red Heart' heeft behoefte aan helder indirect licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek waar het licht gelijkmatig verdeeld is voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, idealiter tussen 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Syngonium 'Red Heart' ligt tussen de pH-waarde van 5,5 en 6,5. Een lichtzure bodem zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Syngonium 'Red Heart' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten met een hoger stikstofgehalte om de groei te bevorderen. Verminder de bemesting in de winter wanneer de plant in rust is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.