Phalaenopsis Artwork

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water, vermijd tocht en extreme temperaturen. Af en toe bemesten en de uitgebloeide bloemen verwijderen bevorderen de groei.

  Ja, de Phalaenopsis Artwork heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door eerst iets te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Phalaenopsis Artwork houdt niet van direct felle zonnestralen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  De Phalaenopsis Artwork houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook gunstig zijn voor de gezondheid van deze plant.

  Phalaenopsis Artwork bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen het vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is echter afhankelijk van de specifieke soort en omstandigheden of de plant een significant effect heeft op de luchtkwaliteit in een ruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is niet nodig om de plant Phalaenopsis Artwork te snoeien, aangezien deze plant zijn bladeren en bloemen behoudt voor een lange periode. Het is belangrijk om dode bladeren of bloemen af te knippen om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de gezondheid van de plant schaden.

  Geef regelmatig water aan deze plant zonder de wortels te laten weken. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in opdroogt. Vermijd overtollig water in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Phalaenopsis Artwork gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die speciaal is samengesteld voor orchideeën. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Vermijd het gebruik van gewone potgrond, aangezien deze niet geschikt is voor orchideeën en de kans op wortelrot vergroot.

  De plant heeft een goed doorlatende bodem nodig die licht vochtig gehouden moet worden. Gebruik een speciale orchideeëngrond mengsel voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond om gezonde wortels te behouden.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor orchideeën.

  Om je kamerplant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder eventueel dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Deze kamerplant gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Een locatie met helder licht is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 25°C. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Een te lage temperatuur kan leiden tot groeivertraging en bloemval.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Artwork gedijen het beste bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant van voldoende water te voorzien. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Een te lage of te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken, zoals slechte opname van voedingsstoffen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.