Gerbera Sunshaper Endless Dean

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. De Gerbera Sunshaper Endless Dean verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst. Het is een uitstekende keuze voor in de tuin.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Dean is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze tuinplant vereist regelmatig water geven en af en toe bemesting. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dean heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze niet te dicht op elkaar staan. Houd rekening met de groeiruimte van de planten bij het planten in de tuin.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dean groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de plant zich minder goed ontwikkelen en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldere en opvallende bloemen die nectar produceren. Het is een uitstekende keuze om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door dienen als voedselbron en schuilplaats voor diverse insecten en vogels. Door het aanplanten van verschillende soorten planten kunnen verschillende dieren worden aangetrokken, wat de biodiversiteit in de tuin verhoogt. Een gevarieerde tuin met verschillende planten trekt verschillende soorten dieren aan, wat de biodiversiteit ten goede komt.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dean bloeit van april tot september en kan tot wel 5 maanden bloeien.

  Ja, de Gerbera Sunshaper Endless Dean kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Gerbera's zijn niet eetbaar voor mensen of dieren. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten en irritatie van de mond en keel. Het wordt daarom sterk afgeraden om de plant te eten.

  Ja, Gerbera Sunshaper Endless Dean heeft geluidsdempende eigenschappen. Het blad en de bloemen absorberen geluidstrillingen en kunnen helpen met het verminderen van omgevingsgeluid. Deze plant is dus een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in uw tuin.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig. Knip de stelen tot boven het blad af voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Endless Dean hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en licht zuur is. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststof toe voor een gezonde groei.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dean gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet op een te donkere plek staat om de bloei te bevorderen.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het mogelijk om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan extreme vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur vloeibare mest of korrels die specifiek zijn ontwikkeld voor bloemrijke planten. Volg altijd de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt plantenwortels tegen extremen in temperatuur en vochtigheid. Kies organische mulch zoals compost, schors of bladeren voor het beste resultaat.

  De Gerbera Sunshaper Endless Dean gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals luizen en trips. Indien nodig kunnen deze bestreden worden met natuurlijke middelen zoals neemolie of door het inschakelen van roofdieren zoals lieveheersbeestjes. Het is ook goed om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren of stengels te verwijderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.