Gerbera Sunshaper Endless Johny

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die goed gedijt in de zomer.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter af te dekken of naar binnen te halen bij lagere temperaturen. Deze plant kan niet overleven in strenge vorst.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist niet veel speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn belangrijk voor een gezonde groei. De plant kan zowel binnen als buiten geplaatst worden, maar houd rekening met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 30-40 cm tussen individuele planten. Houd ook rekening met de groeihoogte en -breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Nee, tuinplanten groeien over het algemeen het best in de volle zon of in de halfschaduw. In de schaduw kunnen ze niet voldoende zonlicht opnemen en zullen ze minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om Tuinplanten op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant heeft aantrekkelijke bloemen voor vlinders en bijen. Het is een goede keuze als je wilt dat deze insecten je tuin bezoeken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn felgekleurde bloemen en nectar. Het helpt bij het bevorderen van bestuiving en zorgt voor een gezonde ecosysteem in de tuin.

  De Gerbera Sunshaper Endless Johny bloeit vanaf juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel acht weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Overmatige blootstelling aan de zon kan in sommige gevallen leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, de Gerbera Sunshaper Endless Johny is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Gerbera's hebben een dicht bladerdek wat geluid kan absorberen. Het kan dus helpen om geluid te dempen in een tuinomgeving.

 • Knip oude bloemen en bladeren regelmatig af om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Kies een potgrond specifiek voor tuinplanten om de beste resultaten te behalen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook luchtig blijft.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Endless Johny gedijen het beste in goed doorlatende grond. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om deze plant regelmatig water te geven, zodat de grond vochtig blijft.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om te voorkomen dat de wind de plant beschadigt.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor deze plant is een voedzame bemesting met een speciale meststof voor bloeiende planten aan te raden. De bemesting kan het beste plaatsvinden in het voorjaar en de zomer, tijdens de groeiperiode van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen heeft voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die je rond de plant kunt leggen. Het helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en voeding te geven aan de plant. Het wordt vaak gebruikt bij tuinplanten om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Gerbera Sunshaper Endless Johny gedijen goed in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze planten. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en trips. Om deze te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op plaag insecten en deze handmatig verwijderen kan helpen bij de bestrijding van ongedierte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.