Petunia Itsy Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Itsy Purple is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit van de lente tot de herfst en daarna afsterft. Het is dus geen winterharde plant.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld stro of mulch.

  Petunia Itsy Purple is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht, water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen kan de bloeiperiode verlengen.

  Petunia's hebben ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant om luchtcirculatie mogelijk te maken. Plant ze in goed doorlatende grond en op een zonnige plek voor de beste groeiresultaten.

  De Petunia Itsy Purple groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant dagelijks 6-8 uur zonlicht te geven voor een optimale groei. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  Tuinplanten zoals de Petunia Itsy Purple hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te controleren of de grond goed vochtig is voordat je opnieuw water geeft. Als de grond droog aanvoelt, geef dan water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers.

  Ja, door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders draagt deze plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en stimuleert het behoud van verschillende planten- en diersoorten. Het zorgen voor een diversiteit aan planten in de tuin is belangrijk voor het behoud van een gezonde en evenwichtige leefomgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot september en elke bloem blijft meestal gedurende 1 tot 2 weken bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. De plant zal dan prachtige bloemen produceren.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om de plant niet in te nemen, aangezien het giftig kan zijn. Het is veiliger om de plant te gebruiken voor decoratie in uw tuin.

  Ja, Petunia's kunnen geluidsdempend werken door hun bladeren die het geluid absorberen. Deze eigenschap kan helpen om geluidsoverlast in uw tuin of op uw balkon te verminderen.

 • Petunia's moeten regelmatig worden teruggesnoeid om ze compact en bossig te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei ook dode of beschadigde bladeren en stelen om de algemene gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan leiden tot problemen zoals schimmel.

  Tuinplanten zoals Petunia Itsy Purple hebben goede potgrond nodig om gezond te groeien. Kies een potgrond die licht en luchtig is, met goede drainage. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Tuinplanten vereisen een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een pH-waarde heeft tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei en bloei.

  De Petunia Itsy Purple houdt van een zonnige standplaats en kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en regen. De grond moet goed doorlatend zijn en niet te nat.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of een fleecedoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat en geef geen meststoffen meer in de wintermaanden. Planten die buiten blijven, kunnen eventueel met speciale beschermhoezen ingepakt worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant elke 2-3 weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen voor een goede bloei en sterke groei.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch mulchmateriaal, zoals stro of houtsnippers, en breng een laag van 5-8 cm aan rond de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Petunia Itsy Purple gedijen het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op mogelijke plagen zoals bladluizen, trips en spint. Indien nodig kan je deze plagen bestrijden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water, zodat deze sterk en gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.