Narcissus (Other Grp) 'Bittern'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Narcissus (Other Grp) 'Bittern' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met grote, witte bloemen en een contrasterende oranje kroon in het midden. Deze narcis heeft een elegante uitstraling en bloeit in de late lente tot vroege zomer. 'Bittern' heeft een heerlijke geur en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Narcissussen zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water en voeding nodig en gedijen goed op een zonnige plek. Ook zijn ze goed bestand tegen ziektes en plagen.

  Ja, Narcissus planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant in een goed verlichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte standplaats zal helpen om de bloemen te laten bloeien.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant in de lente en zomer meer water te geven dan in de herfst en winter.

  Narcissen houden van helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats ze op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bloemen beschadigen en de bladeren laten verbranden.

  Ja, Narcissus houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 15-20°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om hem goed te laten groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' bloeit meestal in de lente, tussen maart en mei. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Narcissus (Other Grp) 'Bittern' is niet luchtzuiverend omdat het een bloeiende bolplant is en geen bladgroen heeft om lucht te zuiveren. Het is vooral decoratief en niet bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Planten zoals de Sansevieria en de Areca palm zijn bekende luchtzuiverende kamerplanten.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' houdt van een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn bloei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of direct zonlicht.

 • De Narcissus moet na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de basis om de plant gezond te houden. Verwijder ook dode bladeren en bloemstengels om nieuwe groei te stimuleren. Snoei voorzichtig om schade aan de bol te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en bemest deze in het groeiseizoen voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Voeg eventueel compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten met plantenvoeding zal de groei bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden schoongeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Ook is het belangrijk om af en toe dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Een lichte douche met lauw water kan helpen om eventueel ongedierte weg te spoelen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' heeft behoefte aan veel licht en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot langere stelen en minder bloemknoppen.

  De Narcissus (Other Grp) 'Bittern' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur, tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en stabiele temperatuur om de gezondheid van de plant te behouden.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien. Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de pH en de structuur van de bodem verbeteren.

  De Narcissus-planten hebben regelmatige bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bolplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Narcissus (Other Grp) 'Bittern' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met grote, witte bloemen en een contrasterende oranje kroon in het midden. Deze narcis heeft een elegante uitstraling en bloeit in de late lente tot vroege zomer. 'Bittern' heeft een heerlijke geur en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.