Cymbidium 'Usko'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven, maar verdraagt ook periodes van droogte. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende licht.

  Ja, Cymbidium orchideeën hebben veel helder indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar het veel licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en dient op een plek te staan met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd is.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Ook kunt u de plant het beste op een lichte plek zetten, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit in de maanden november tot en met maart en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit draagt ​​bij aan een optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat je voldoende licht krijgt.

 • Het snoeien van deze orchidee is meestal niet nodig, omdat de bloemen en bladeren van nature mooi groeien. Mocht je toch willen snoeien, knip dan alleen dode of beschadigde bladeren af met een schone schaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen watergeefbeurten door licht opdrogen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Kies een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware grondsoorten en zorg voor een goede luchtcirculatie in de potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant heeft behoefte aan een goed doorlatende bodem met veel lucht en vocht. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te droog of te nat is. Het gebruik van speciale orchideeëngrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water en laat de grond niet uitdrogen. Gebruik eens in de twee weken vloeibare mest voor orchideeën.

  Om de plant schoon te maken, kun je zachtjes stof en vuil van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor lauw water en vermijd direct zonlicht tijdens het schoonmaken. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Cymbidium 'Usko' hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Te hoge temperaturen boven de 30 graden Celsius kunnen de plant beschadigen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoger zijn dan 50%. Zorg ervoor dat de plant regelmatig besproeid wordt en plaats een luchtbevochtiger in de ruimte om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd te droge lucht, vooral in de wintermaanden.

  De Cymbidium plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een verkeerde zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan voedingsstoffen om gezond te blijven. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.