Cymbidium 'Karina'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cymbidium orchidee staat bekend om zijn eenvoudige verzorging. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Regelmatig voeding geven tijdens het groeiseizoen zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Ja, Cymbidium orchideeën hebben veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. Geef de plant alleen water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed in helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden, dus het is beter om de plant uit de felle zon te houden.

  De plant houdt van een gematigde tot warme temperatuur en gedijt het beste bij 18-25 graden Celsius. Te hoge temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant, dus vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden.

  De plant bloeit meestal in de maanden november tot en met maart. De bloei kan tot wel 8 tot 10 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Kamerplanten zoals deze kunnen helpen om de lucht frisser en schoner te maken.

  Ja, een plek tussen de 15 en 25 graden is ideaal voor mij. Ik gedij het beste in een stabiele en gematigde temperatuur. Dit helpt mij om gezond te blijven en goed te groeien.

 • Het is niet nodig om Cymbidium 'Karina' te snoeien, aangezien deze plant geen regelmatige snoei vereist. Het is belangrijk om vergeelde bladeren en bloemstelen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoeien kan af en toe nodig zijn om de vorm van de plant te behouden.

  De Cymbidium orchidee is een kamerplant die regelmatig water nodig heeft, maar laat de wortels niet in het water staan. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om zacht water op kamertemperatuur te gebruiken.

  De plant heeft een potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een orchideeënmix voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt en geef regelmatig water zonder dat de wortels constant nat blijven. Gebruik tijdens de groeiperiode eens in de twee weken een vloeibare meststof voor orchideeën.

  Om stof te verwijderen van de plant kunnen de bladeren voorzichtig afgeveegd worden met een vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en het zonlicht optimaal kan absorberen.

  Cymbidium orchideeën hebben veel helder daglicht nodig om goed te groeien. Plaats ze voor een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Pas op voor direct zonlicht in de middag, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tochtige plekken staat.

  Kamerplanten zoals Cymbidium hebben baat bij een hoge luchtvochtigheid, tussen de 50-70%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schotel met water te zetten. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  Deze orchidee groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde (6,1-7,0). Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  De plant zal goed reageren op een regelmatige bemesting met een speciale orchideeënmest. Geef de plant tijdens de groeiperiode elke 2 weken mest en tijdens de rustperiode eens per maand. Zorg ervoor dat de mest goed verdund wordt volgens de instructies op de verpakking.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.