Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe water te geven en af en toe te bemesten. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor een goede drainage.

  Ja, de Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het vermijden van te veel direct zonlicht is ook belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant dus liever niet in de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig wordt besproeid.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream is een luchtzuiverende kamerplant die helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een plant die de lucht in huis zuivert.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze manier kan hij goed gedijen en groeien in zijn omgeving. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden.

 • De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en knip lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Deze plant heeft niet veel water nodig en kan beter te weinig dan te veel water krijgen. Laat de grond tussen gietbeurten door goed opdrogen. Geef in de lente en zomer regelmatig water, in de herfst en winter minder frequent.

  De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om te zorgen voor een lichtvochtige grond en de plant niet te laten uitdrogen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Een luchtige en vochtige bodem is essentieel voor een gezonde groei van deze plant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te bemesten.

  De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream heeft gemiddeld water nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten bijna droog is en bemest de plant eenmaal per maand tijdens de lente en zomer. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je een zachte doek of een plumeau gebruiken. Voor hardnekkiger vuil kan je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat je ze terugzet in de pot.

  Deze plant heeft veel natuurlijk licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kunnen de bladeren gaan hangen of verkleuren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen temperatuurwisselingen ervaart om de groei te bevorderen. Vermijd tocht en extreme hitte.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 50% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een verhoogde kans op ziektes. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een luchtbevochtiger.

  De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Een te zure of te basische grond kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  De Hoya carnosa Floraganza Flamingo Dream heeft specifieke voedingsbehoeften. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen. Mest de plant eens per maand in de lente en zomer, en verminder de mestgift in de herfst en winter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.