Tulipa (Fringed Grp) 'New Santa'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tulpen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben minimale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige bewatering om ze gezond te houden. Ze kunnen binnenshuis groeien maar hebben soms extra ondersteuning nodig tijdens de bloei.

  Ja, Tulipa (Fringed Grp) 'New Santa' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd te felle zonnestralen die de bladeren kunnen verbranden.

  De Tulipa (Fringed Grp) 'New Santa' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt tussen de gietbeurten door. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de droogte van de grond.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, Tulipa (Fringed Grp) 'New Santa' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 15-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om goed te kunnen groeien. Het vermijden van koude tocht en temperatuurschommelingen is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

  De Tulipa (Fringed Grp) 'New Santa' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, tulpen staan erom bekend luchtverontreinigende stoffen af te breken en de luchtkwaliteit te verbeteren. Hierdoor kunnen ze bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het is echter belangrijk om te weten dat tulpen giftig zijn voor huisdieren, dus houd ze buiten hun bereik.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hier zal de plant goed gedijen en gezond blijven. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • De verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd door de steel vlak boven het blad af te knippen. Verwijderen van verwelkte bloemen bevordert de bloei voor het volgende seizoen. Snoei de bladeren niet af, laat ze natuurlijk afsterven.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer de grond af en toe door een vinger in de grond te steken om te bepalen of de plant water nodig heeft. Place de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Gebruik bij voorkeur goed doorlatende potgrond voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe voor een gezonde groei van de plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is luchtig en goed doorlatend. Zorg voor een potgrond mix die rijk is aan voedingsstoffen en organisch materiaal. Gebruik een pot met drainage gaten om overtollig water af te voeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De plant dient regelmatig stofvrij gemaakt te worden om de bladeren gezond te houden. Af en toe kan de plant ook besproeid worden met lauw water om eventueel stof weg te spoelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen schade veroorzaken aan de bladeren.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd sterke tocht en temperatuurschommelingen voor een optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. In de winter kan de plant ook goed gedijen bij iets koelere temperaturen.

  De luchtvochtigheid moet gematigd zijn, met een optimale luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtvochtigheid krijgt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de plant weg van tocht en droge luchtstromen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Maak gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten met de juiste pH-waarde.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens de lente en zomermaanden een vloeibare meststof voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.