Phalaenopsis Floriclone Lunar Landings

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft de plant niet veel extra zorg nodig. Het is een goede keuze voor beginners in de plantenverzorging.

  De Phalaenopsis orchidee heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige bloemontwikkeling te bevorderen.

  De Phalaenopsis orchidee heeft gemiddeld een keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd het besproeien van de bloemen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een lichte plek, maar niet in de felle zon worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom liever op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Phalaenopsis Floriclone Lunar Landings houdt van warmte. Kamerplanten zoals deze orchidee gedijen het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme plek in huis, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend luchtzuiverend te zijn. Ze helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Phalaenopsis Floriclone Lunar Landings houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om een constante temperatuur voor de plant te behouden.

 • Het snoeien van kamerplanten is meestal niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen moeten worden verwijderd. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of de zomer wanneer deze in actieve groei is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is beter om de plant iets minder water te geven dan te veel.

  De Phalaenopsis Floriclone Lunar Landings gedijt het beste in een potgrond die goed drainerend is en licht vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, zodat de wortels voldoende lucht krijgen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig gehouden worden. Een mengsel van potgrond en schors is ideaal voor een goede drainage. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen en haar wortels te voorzien van voldoende lucht.

  Deze plant gedijt het beste bij een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water en zorg dat de potgrond niet uitdroogt. Bemest de plant eens in de paar maanden tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het regelmatig afstoffen van de plant houdt de bladeren gezond en zorgt voor een optimale groei.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurverschillen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Phalaenopsis orchidee houdt van een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 60-80%. Om dit te behouden, kun je regelmatig de bladeren besproeien met water of een luchtbevochtiger in de ruimte plaatsen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Phalaenopsis orchideeën geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem pH van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis orchideeën hebben speciale orchideeënmest nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte tijdens de groeiperiode en een meststof met een hoger fosforgehalte tijdens de bloeiperiode. Geef de meststof regelmatig, maar met mate, om overbemesting te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.