Philodendron scandens

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Philodendron scandens is zeer makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig aandacht nodig. Deze plant kan gedijen in diverse lichtomstandigheden en heeft matig water nodig. Het is een ideale keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant minder goed groeit en minder gezond blijft.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Wacht met water geven totdat de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Overbewatering kan wortelrot veroorzaken.

  De plant houdt van indirect zonlicht en vermijdt felle zonnestralen. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en schade veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder indirect zonlicht.

  Ja, de Philodendron scandens houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in tocht staat en bescherm hem tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant warmte en een constante temperatuur te bieden voor optimale groei.

  De Philodendron scandens bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Philodendron scandens heeft de eigenschap luchtzuiverend te zijn. Het kan schadelijke stoffen in de lucht neutraliseren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het liefst op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een gezonde groei.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht uitdrogen. Gebruik lauw water en vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Philodendron scandens heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Het is belangrijk om de plant te planten in goed doorlatende potgrond. Deze planten gedijen goed in vochtige grond, dus zorg ervoor dat de bodem niet te uitdroogt tussen de gietbeurten door. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem zal helpen om de plant gezond en gelukkig te houden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste bij indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is goed om de bladeren af en toe af te stoffen en de plant af en toe te verpotten.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Gebruik lauw water zonder zeep of reinigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de bladeren volledig droog zijn voordat je de plant terug op zijn plek zet.

  De Philodendron scandens heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet te ver van het raam staat om genoeg licht te krijgen.

  Ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd tocht en temperatuurwisselingen. Zet de plant niet in de buurt van koude ramen of verwarmingsbronnen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan veroorzaken. Regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem moet licht zuur tot neutraal zijn voor een optimale groei van deze kamerplant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Te zure of te basische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten zoals de Philodendron scandens hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.