Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in diverse tinten roze en paars. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en stevige stengels. De bladeren van de Pelargonium Hurricane hebben een lichtgroene kleur en een donkere bies. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gebracht tijdens koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te laten overwinteren. De minimale temperatuur voor deze plant is rond de 5-10 graden Celsius.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane is een relatief makkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Regelmatige doodkoppen helpt de plant om gezond te blijven.

  Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane heeft gemiddeld ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om overmatige concurrentie te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in de tuin.

  De Pelargonium heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond niet te nat wordt, dus controleer regelmatig de vochtigheid. In de zomer kan de plant iets vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Hierdoor is het een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en helpt bij het bevorderen van biodiversiteit.

  Pelargoniums zijn niet van nature inheems en dragen daarom weinig bij aan de biodiversiteit. Ze bieden echter wel nectar en pollen voor bestuivende insecten. Het toevoegen van inheemse planten aan de tuin kan de biodiversiteit vergroten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren. De bloemen zijn vaak felgekleurd en trekken insecten aan voor bestuiving.

  Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane kan goed tegen de volle zon. Ze hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en voeding bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om bladeren of bloemen van deze plant te consumeren. Het is beter om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden in de tuin te gebruiken.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege de grote hoeveelheid bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping in vergelijking met andere opties zoals struiken en bomen. Het kan nog steeds een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de stengels terug tot boven een knoop om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en voldoende luchtig is voor een gezonde groei. Vermijd potgrond die te compact is, omdat dit de afwatering kan belemmeren en de wortels kan verstikken.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodemkwaliteit moet licht zuur tot neutraal zijn en mag niet te dicht of te zanderig zijn. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten en te bewateren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en geef hem geen water tijdens vorstperiodes om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schimmels of ziektes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast kan de plant in het voorjaar bemest worden met universele mest.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het gebruik van mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast kan mulch de bodemtemperatuur reguleren en de plant beschermen tegen extreme temperaturen. Kies voor mulchmaterialen zoals boomschors, houtsnippers of stro.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan verstoren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren op besmetting en het verwijderen van aangetaste bladeren en scheuten ook helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de plant zelf.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Hurricane is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen in diverse tinten roze en paars. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en stevige stengels. De bladeren van de Pelargonium Hurricane hebben een lichtgroene kleur en een donkere bies. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. Perfect voor het toevoegen van kleur aan je tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.