Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina is een hangende geraniumplant met prachtige, rijkgekleurde bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren zijn glanzend groen en hebben een kenmerkende ronde vorm. Deze plant is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en als bodembedekker in de tuin. De Pelfi Molina heeft een compacte groei en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de overvloedige bloei en het decoratieve uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. De plant kan goed overwinteren in een koele, vorstvrije ruimte.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinbodems en standplaatsen. Regelmatig water geven en af en toe snoeien volstaan voor een gezonde groei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina heeft ruimte nodig om te groeien en te klimmen, dus een ruime pot of hangmand is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te kunnen bloeien. Houd ook rekening met voldoende licht en luchtstroom voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei van de plant vertragen en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een gezonde groei en bloei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens de warmere maanden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze als je een tuin wilt die deze nuttige bestuivers aantrekt.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook beschutting en voedsel voor verschillende insecten. Het is dus een goede toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden bij veel zonlicht. Het is een duurzame tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de plant Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren, omdat ze giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren die specifiek voor consumptie zijn gekweekt.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek waardoor hij geluid enigszins kan dempen. Echter zal dit effect niet significant zijn. Over het algemeen worden planten niet gekozen om hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer de helft van hun lengte. Probeer te snoeien boven een knop of zijtak.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet constant nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook lichte schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen sterke wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Je kan de plant bijvoorbeeld naar een beschermde plek verplaatsen of bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  De plant heeft regelmatig water en voeding nodig, vooral tijdens het groeiseizoen. Zorg voor voldoende zonlicht en luchtvochtigheid. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig bij te mesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een rijkere bloei. Overbemesting kan leiden tot een opeenhoping van zouten in de grond, dus zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, compost of boomschors. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de planten te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de planten helpen om ongedierte vroegtijdig te herkennen en aan te pakken. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn bij het controleren van plaaginsecten.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Molina is een hangende geraniumplant met prachtige, rijkgekleurde bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren zijn glanzend groen en hebben een kenmerkende ronde vorm. Deze plant is zeer geschikt voor hangmanden, bloembakken en als bodembedekker in de tuin. De Pelfi Molina heeft een compacte groei en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de overvloedige bloei en het decoratieve uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.