Dianthus 'Baby Pink'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Baby Pink' is een compact groeiende anjer met kleine, roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een delicate uitstraling en bloeien langdurig in de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. 'Baby Pink' is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatige verzorging zal deze plant jaar na jaar bloeien en een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Dianthus 'Baby Pink' is winterhard tot ongeveer -10°C en kan dus overleven in de meeste delen van Nederland. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme vorst.

  Dianthus 'Baby Pink' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Dianthus 'Baby Pink' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is een compacte plant en groeit goed in borders of bloembedden. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en zonlicht voor optimale groei.

  Dianthus 'Baby Pink' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is belangrijk om de planten regelmatig wat zonlicht te geven om de bloei te stimuleren. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Dianthus 'Baby Pink' heeft matig water nodig en moet ongeveer 1-2 keer per week worden bewaterd. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door en geef water aan de basis van de plant om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Dianthus 'Baby Pink' kan bijdragen aan de biodiversiteit in jouw tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insectensoorten. Deze plant helpt om een gevarieerd ecosysteem te creëren en zo de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal prachtig bloeien op een plek met veel zonlicht. Zorg voor voldoende water om uitdroging te voorkomen. Deze plant gedijt goed in de tuin en is een mooie toevoeging aan de borders.

  Nee, de Dianthus 'Baby Pink' plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en ervoor te zorgen dat u de juiste planten kiest voor consumptie.

  Dianthus 'Baby Pink' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien tot vlak boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Eventueel kun je in het voorjaar de plant wat bijknippen om de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Dianthus 'Baby Pink' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig is, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of voedingsstoffen toe te voegen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van organische mulch kan helpen bij het behouden van vocht en voedingsstoffen in de bodem.

  'Dianthus 'Baby Pink' heeft een zonnige standplaats nodig om goed te gedijen. De plant kan zowel in de volle grond als in potten worden geplaatst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  In de winter heeft de plant extra bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Geef de plant ook regelmatig water in de winter om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Een lichte bemesting in het voorjaar helpt de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen van deze tuinplant is gunstig omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de plant rust om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Dit wordt beschouwd als neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te handhaven voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het handmatig verwijderen van ongedierte, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig maatregelen te nemen om verspreiding te voorkomen. Het is ook nuttig om planten gezond en sterk te houden door ze regelmatig water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Baby Pink' is een compact groeiende anjer met kleine, roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een delicate uitstraling en bloeien langdurig in de zomermaanden. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. 'Baby Pink' is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. Met regelmatige verzorging zal deze plant jaar na jaar bloeien en een vrolijke toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.