Campanula carpatica Thorpedo White Ball

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula carpatica Thorpedo White Ball is een compacte en bossige vaste plant met een ronde en volle groeiwijze. De plant heeft prachtige witte bloemen die in de zomer bloeien en een zeer decoratief effect hebben. De bloemen vormen een bolvormige bloemtros die boven het blad uitsteekt en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Deze Campanula soort is gemakkelijk te onderhouden en kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. Ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water nodig. Deze plant is ideaal voor mensen met een druk schema of weinig ervaring met planten. Zorg voor voldoende licht en een regelmatige temperatuur om de plant te laten gedijen.

  Ja, de Campanula carpatica Thorpedo White Ball heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige locatie voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Over het algemeen zal de plant het goed doen in een warme en zonnige plek in huis.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Campanula carpatica Thorpedo White Ball is luchtzuiverend. Het is een goede keuze als kamerplant om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Planten helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verhogen van de zuurstofniveaus in de ruimte.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden om de groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van tocht is ook aanbevolen.

 • De Campanula carpatica Thorpedo White Ball kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden. Verwijder dode of zieke bladeren en bloemstelen om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de winter minder water dan in de zomer, wanneer de plant actiever groeit.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zuur tot neutraal pH-niveau. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de plant gezond te houden.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball prefereert een goed doorlatende bodem die licht vochtig is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de plant optimaal te laten groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei te stimuleren.

  De plant kan voorzichtig worden schoongemaakt met een zachte borstel of doek om stof en vuil te verwijderen. De bladeren kunnen ook af en toe worden besproeid met lauwwarm water om ze op te frissen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball heeft graag een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zet de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  Campanula carpatica Thorpedo White Ball groeit het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht staat of te dicht bij radiatoren. Houd de temperatuur zo constant mogelijk voor een optimale groei.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te laag te laten worden, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Campanula carpatica Thorpedo White Ball is een compacte en bossige vaste plant met een ronde en volle groeiwijze. De plant heeft prachtige witte bloemen die in de zomer bloeien en een zeer decoratief effect hebben. De bloemen vormen een bolvormige bloemtros die boven het blad uitsteekt en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Deze Campanula soort is gemakkelijk te onderhouden en kan goed gedijen in zowel de volle zon als halfschaduw. Ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.