Calibrachoa 'Carillon Blue'

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa 'Carillon Blue' is een rijkbloeiende en compacte hangplant met prachtige blauwe bloemen. De plant bloeit langdurig en heeft een uitbundige bloeiwijze, waardoor hij goed geschikt is voor hangmanden en bloembakken. Het blad is frisgroen van kleur en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. De Calibrachoa 'Carillon Blue' trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Calibrachoa 'Carillon Blue' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze tuinplanten blijven dus groen, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder het vriespunt. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst.

  Ja, de Calibrachoa 'Carillon Blue' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is het aanbevolen om ongeveer 20-30 cm ruimte te hebben tussen elke plant om ze optimaal te laten groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant voldoende lucht en zonlicht kan krijgen. Zorg ervoor dat de plant ook genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en bloeien.

  Calibrachoa 'Carillon Blue' gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven en goed te groeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de helderblauwe bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het is een populaire keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin bevordert. Daarnaast zorgt de plant ook voor kleur en variatie in de tuin, wat de algehele biodiversiteit kan verrijken. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben voor een gezonde ecosystem.

  Calibrachoa 'Carillon Blue' bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren. De plant staat bekend om zijn rijke en langdurige bloei en is een populaire keuze voor in de tuin.

  Ja, de Calibrachoa 'Carillon Blue' kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplanten staan graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor voldoende water en voeding om de plant gezond te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in voedselbereiding. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, Calibrachoa 'Carillon Blue' is niet geluidsdempend. Deze plant heeft voornamelijk decoratieve en bloeiende eigenschappen en heeft geen specifieke kenmerken die geluid kunnen dempen.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het is niet nodig om de plant verder te snoeien, tenzij je wilt dat de plant compacter groeit. Snoei in het voorjaar eventueel de dode of beschadigde takken weg.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten 'Carillon Blue' heeft goed doorlatende potgrond nodig voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig te voeden met plantenvoeding voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Voeg eventueel organische compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De plant heeft een zonnige standplaats nodig en prefereert goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant beschutting te geven tegen harde wind en vorst. Het is ideaal om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door hem te verplaatsen naar een beschutte plek of hem te bedekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook mogelijk dat de plant in de winter binnen wordt gezet om hem te beschermen tegen de kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Het is belangrijk om afgestorven bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant om de paar weken licht te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om goed te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en houd de plant gezond.

  Het is aanbevolen om een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of steel van de plant wordt gelegd.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om gezonde groei en bloei te bevorderen. Zure grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl te basische grond toxiciteit kan veroorzaken.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het regelmatig inspecteren van bladeren en bloemen op tekenen van schade. Daarnaast kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of roofmijten helpen om ongedierte onder controle te houden. Ook is het belangrijk om de planten regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water en goede groeicondities, zodat ze sterk en gezond blijven en minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa 'Carillon Blue' is een rijkbloeiende en compacte hangplant met prachtige blauwe bloemen. De plant bloeit langdurig en heeft een uitbundige bloeiwijze, waardoor hij goed geschikt is voor hangmanden en bloembakken. Het blad is frisgroen van kleur en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. De Calibrachoa 'Carillon Blue' trekt bijen en vlinders aan en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.