Ficus benjamina 'Nightingale'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Nightingale' is een prachtige kamerplant die bekend staat om zijn glanzende groene bladeren en elegante groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn langwerpig en puntig van vorm en groeien dicht op elkaar aan slanke takken. De 'Nightingale' variant van de Ficus benjamina heeft een compacte groei en blijft meestal wat kleiner dan andere variëteiten. De plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Door regelmatig water te geven en af en toe te besproeien, blijft de Ficus benjamina 'Nightingale' gezond en mooi.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ficus benjamina 'Nightingale' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in een gematigd warme omgeving.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet hem bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot bladverlies en een minder gezonde groei.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door opdroogt en gebruik lauw water op kamertemperatuur. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom het beste op een plek met halfschaduw.

  Ja, de Ficus benjamina 'Nightingale' houdt van warmte en doet het goed op kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en stabiele plek staat.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Ficus benjamina 'Nightingale' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een populaire kamerplant die helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde binnenomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Zorg dus voor een constante en warme omgeving voor deze kamerplant.

 • Het snoeien van de plant moet gebeuren in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug naar de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt na het snoeien.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om te zorgen voor voldoende voeding en ruimte voor de wortels.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Gebruik een voedzame potgrond voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien of afstoffen bevordert de gezondheid van de plant.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je het beste een vochtige doek gebruiken. Zachtjes afvegen kan helpen om de bladeren fris en gezond te houden. Het is ook goed om de plant af en toe onder de douche te zetten, zodat het stof wegspoelt.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' heeft veel indirect zonlicht nodig en kan ook gedijen in halfschaduw. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan grote temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tocht en koude luchtstromen.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor kamerplanten om gezond te blijven. Plaats een luchtbevochtiger in de ruimte als de lucht te droog is. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Ficus benjamina 'Nightingale' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting, omdat dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Nightingale' is een prachtige kamerplant die bekend staat om zijn glanzende groene bladeren en elegante groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn langwerpig en puntig van vorm en groeien dicht op elkaar aan slanke takken. De 'Nightingale' variant van de Ficus benjamina heeft een compacte groei en blijft meestal wat kleiner dan andere variëteiten. De plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Door regelmatig water te geven en af en toe te besproeien, blijft de Ficus benjamina 'Nightingale' gezond en mooi.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.