Ficus benjamina 'Nina'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Nina' is een compacte en kleinere variant van de populaire Ficus benjamina, ook bekend als de treurvijg. De 'Nina' heeft elegante, glanzende groene bladeren die dicht op elkaar groeien en een weelderige uitstraling creëren. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een uitstekende keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en gemakkelijke verzorging. De Ficus benjamina 'Nina' kan ook goed gedijen in een kantooromgeving en is een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe wat voeding. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Plaats hem daarom op een plek waar hij voldoende natuurlijk licht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van felle zon en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht, koude luchtstromen en temperatuurschommelingen te houden. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende warmte en licht krijgt.

  De Ficus benjamina 'Nina' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Ficus benjamina 'Nina' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze kamerplant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen te absorberen. Het is een mooie en functionele toevoeging aan uw interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van deze kamerplant. Zorg daarom voor een constante temperatuur binnen dit bereik voor optimale gezondheid en groei.

 • Kamerplanten zoals de Ficus benjamina 'Nina' kunnen het beste gesnoeid worden in het voorjaar wanneer de plant actief groeit. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken met een scherpe snoeischaar. Knip de takken net boven een blad of knoop af voor een mooie en gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. In de winterperiode heeft de plant iets minder water nodig.

  Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Ververs de potgrond elk jaar voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te nat, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is aan te raden om regelmatig de bovenste laag van de grond te vervangen of bij te vullen met verse potgrond. Het gebruik van een pot met drainagegaten kan helpen bij het voorkomen van wateroverlast.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder dode bladeren en zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  U kunt de bladeren van deze kamerplant afstoffen met een zachte doek of een verenborstel. Ook kunt u de bladeren voorzichtig besproeien met lauw water om stof te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig het stof van de bladeren te verwijderen zodat de plant goed kan ademen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Overwinteren op een koele plaats kan gunstig zijn voor de groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Het helpt om regelmatig te sproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken. Pas op voor te droge lucht, dit kan leiden tot bruine bladpunten.

  De bodem voor kamerplanten moet lichtzuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en voedingstekorten veroorzaken. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale grondsoorten of meststoffen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig meststoffen aan de potgrond toe te voegen tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Het is verstandig om in de wintermaanden de bemesting te verminderen of zelfs helemaal stop te zetten.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Nina' is een compacte en kleinere variant van de populaire Ficus benjamina, ook bekend als de treurvijg. De 'Nina' heeft elegante, glanzende groene bladeren die dicht op elkaar groeien en een weelderige uitstraling creëren. Deze plant gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een uitstekende keuze voor binnenhuisdecoratie vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen en gemakkelijke verzorging. De Ficus benjamina 'Nina' kan ook goed gedijen in een kantooromgeving en is een veelzijdige en aantrekkelijke plant voor elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.