Fuchsia 'Border Queen'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Border Queen' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in de kleuren roze en paars. De bloemen hebben een opvallende dubbele kroon met elegante, lange bloemblaadjes. De plant kan zowel in de volle grond als in hangmanden of potten worden gekweekt en trekt veel vlinders en bijen aan. Fuchsia 'Border Queen' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke locaties met regelmatig water geven en voeding. Deze sierlijke plant bloeit van de lente tot de herfst en voegt een charmante touch toe aan tuinen, terrassen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Fuchsia 'Border Queen' is niet groenblijvend. Het verliest in de winter zijn bladeren. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Fuchsia 'Border Queen' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Fuchsia 'Border Queen' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de groei te bevorderen.

  Fuchsia 'Border Queen' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om verstikking te voorkomen. Een goede richtlijn is ongeveer 30 tot 40 cm ruimte per plant.

  De Tuinplanten Fuchsia wil graag in de zon staan, maar kan ook wel groeien in de deels schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een gezonde groei. In de schaduw zal de plant wel minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren door een vinger in de grond te steken.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit zorgt voor een aantrekkelijke omgeving voor deze insecten.

  Tuinplanten zoals Fuchsia's kunnen een bron van voedsel en schuilplaats bieden voor insecten, zoals bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Hierdoor kunnen ze een positieve invloed hebben op de lokale planten- en dierenpopulaties.

  De Fuchsia 'Border Queen' bloeit van juni tot en met september en staat bekend om zijn lange bloeiperiode in de zomermaanden. Tijdens deze periode produceert de plant continue bloemen in verschillende kleuren en vormen.

  De Fuchsia 'Border Queen' kan niet goed tegen direct zonlicht en verbrandt snel. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar het gedeeltelijk in de schaduw staat. Het liefst groeit de plant in een vochtige, maar goed doorlatende bodem.

  Nee, de plant Fuchsia 'Border Queen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Fuchsia 'Border Queen' heeft een beperkt geluidsdempend effect doordat de bladeren geluidstrillingen kunnen absorberen.

 • Snoei de plant in het voorjaar door dode of beschadigde takken te verwijderen en de vorm van de struik te behouden. Knip bloemtakken na de bloei terug tot de eerste gezonde zijscheut. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Fuchsia 'Border Queen' heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden wanneer de grond sneller droogt. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en voeg regelmatig meststoffen toe voor een optimale groei. Let op dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor deze plantensoort, omdat ze goed gedraineerde grond nodig hebben. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of organische meststoffen voor een optimale groei. Zure grond is ideaal voor tuinplanten zoals deze.

  Fuchsia 'Border Queen' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals Fuchsia hebben winterbescherming nodig, bijvoorbeeld door de plant in de grond te laten staan en deze goed af te dekken met stro of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en te vermijden dat de wortels bevriezen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren tijdens de winterperiode en indien nodig extra bescherming te bieden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Om een goede groei en bloei te stimuleren, kan de plant in het voorjaar bemest worden met een algemene meststof voor tuinplanten. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en niet te overdoseren. Bemest de plant niet in de wintermaanden.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd de stam of basis vrij om rotten te voorkomen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen en zo nodig aanpassingen te doen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad in de bodem bevordert de opname van voedingsstoffen en de gezondheid van de plant.

  Om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie en brandnetelgier worden gebruikt. Daarnaast kunnen ook specifieke insecticiden worden ingezet indien nodig. Regelmatige inspectie van de plant en het verwijderen van aangetast blad kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Border Queen' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in de kleuren roze en paars. De bloemen hebben een opvallende dubbele kroon met elegante, lange bloemblaadjes. De plant kan zowel in de volle grond als in hangmanden of potten worden gekweekt en trekt veel vlinders en bijen aan. Fuchsia 'Border Queen' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke locaties met regelmatig water geven en voeding. Deze sierlijke plant bloeit van de lente tot de herfst en voegt een charmante touch toe aan tuinen, terrassen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.