Guzmania 'Limbo'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Limbo' er en smuk og farverig bromeliad med skarpt farvede blomster i forskellige nuancer af rød, orange og gul. Planten har et iøjnefaldende og eksotisk udseende og bruges ofte som dekorativ stueplante. Guzmania 'Limbo' har en kompakt vækstform og danner en roset af blade, hvorfra blomsterstænglen stiger op. Planten trives godt på en lys placering med indirekte sollys og regelmæssig vanding uden at jordbunden bliver gennemblødt. Det er en let at pleje plante, der bringer en tropisk stemning ind i ethvert interiør.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Guzmania'er er generelt lette at vedligeholde. De har kun brug for vand lejlighedsvis og trives godt i en lys atmosfære. Det er også vigtigt for deres sundhed at sprøjte bladene regelmæssigt.

  Ja, Guzmania 'Limbo' har brug for masser af lys for at trives godt. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For lidt lys kan hæmme plantens vækst.

  Planten har brug for vand cirka 1 gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Vær opmærksom på, at der ikke står overskydende vand i potten for at forhindre rodrot.

  Nej, Guzmania 'Limbo' kan ikke lide direkte sollys. Det er bedst at placere planten et lyst sted, men væk fra skarpt sollys. For meget sollys kan beskadige plantens blade.

  Ja, Guzmania 'Limbo' kan lide varme og fugtige forhold. Det trives godt ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Placer planten et varmt og lyst sted uden direkte sollys.

  "Guzmania 'Limbo' blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringen kan vare i nogle uger til flere måneder, afhængigt af forholdene."

  Ja, Guzmania planten er kendt for at være luftrensende og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det er et populært valg for folk, der leder efter planter, der kan rense luften. Det anbefales at vedligeholde denne plante regelmæssigt for optimale luftrensningseffekter.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten på et konstant og varmt sted for at fremme dens optimale vækst og blomstring. Temperaturer uden for dette interval kan forårsage skade på planten.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, da bladene og blomsterne langsomt visner og falder af af sig selv. Fjern tørre blade og blomster med en skarp saks for at bevare udseendet. Sørg for, at blomsterstilkene altid forbliver intakte for at fremme ny blomstring.

  Hold jorden fugtig ved at give planten vand. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men sørg for, at der ikke står overskydende vand i potten. Brug gerne lunkent vand og undgå at sprøjte på bladene.

  De Guzmania 'Limbo' trives bedst i en let og veldrænet pottemuld. Brug en pottemuld, der er specielt formuleret til indendørs planter for at give planten optimale vækstbetingelser. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Stueplanter har brug for en luftig pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. En blanding af pottemuld med lidt groft sand og perlit er ideel for god dræning. Sørg for, at jorden ikke forbliver for våd, men heller ikke udtørrer.

  Guzmania 'Limbo' kræver lidt vedligeholdelse. Giv planten regelmæssigt vand i kelken og sørg for en lys placering uden direkte sollys. Det er tilstrækkeligt at fjerne de døde blade lejlighedsvis.

  Indendørs planter, såsom Guzmania 'Limbo', kan samle støv på deres blade. Dette kan forsigtigt fjernes med en fugtig klud. Undgå brug af rengøringsmidler, da dette kan være skadeligt for planten.

  De Guzmania 'Limbo' har brug for klart, indirekte lys. Placer ikke planten i direkte sollys, men sørg for tilstrækkelig lys til at trives. Det anbefales at dreje planten regelmæssigt, så alle sider bliver ensartet belyst.

  Den optimale temperatur for stueplanter som denne er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. Det er vigtigt, at planten står ved en konstant temperatur for at forblive sund.

  Planten har brug for høj luftfugtighed, så det er vigtigt at spraye regelmæssigt eller bruge en luftfugter for at holde miljøet fugtigt. En luftfugtighed på 50-60% anbefales for optimal vækst og sundhed for planten. Under tørre forhold kan dette føre til brune bladkanter og visning af planten.

  De Guzmania 'Limbo' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke bliver for sur, da dette kan hæmme plantens vækst. Det anbefales at teste jordens pH-værdi regelmæssigt.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning til indendørs planter, og juster doseringen i henhold til anbefalingerne på emballagen. Overgødning kan være skadelig, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  De Guzmania 'Limbo' er en smuk og farverig bromeliad med skarpt farvede blomster i forskellige nuancer af rød, orange og gul. Planten har et iøjnefaldende og eksotisk udseende og bruges ofte som dekorativ stueplante. Guzmania 'Limbo' har en kompakt vækstform og danner en roset af blade, hvorfra blomsterstænglen stiger op. Planten trives godt på en lys placering med indirekte sollys og regelmæssig vanding uden at jordbunden bliver gennemblødt. Det er en let at pleje plante, der bringer en tropisk stemning ind i ethvert interiør.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.