Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne'

Agapanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Agapanthus 'Corinne' er en smuk blomstrende plante fra Trumpet-gruppen med trompetformede lyseblå blomster. Planten har lange, slanke stilke, der kan blive op til 80 cm høje, og den blomstrer om sommeren. Bladene er mørkegrønne og langstrakte, hvilket danner en smuk kontrast med blomsterne. Agapanthus 'Corinne' er velegnet til bede, potter og grænser og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en farverig og iøjnefaldende tilføjelse til deres have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' er en stedsegrøn plante. Bladene forbliver grønne hele året og udgør en smuk tilføjelse til haven. Denne plante kan derfor også give et farverigt accent om vinteren.

  Afrikansk lilje (trompet Grp) 'Corinne' er hårdfør til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost om vinteren. Disse haveplanter trives bedst med at overvintre frostfrit.

  Ja, Agapanthus planter er generelt nemme at vedligeholde. De trives godt i fuld sol og behøver kun lejlighedsvis vand. Om efteråret kan de visne blomsterstængler fjernes.

  Agapanthus har brug for ca. 40 til 60 centimeter plads pr. plante. Det er vigtigt at efterlade tilstrækkelig plads mellem planterne for at sikre en god udvikling. I en blomsterbed bør du plante dem bedst muligt ca. 30 til 40 centimeter fra hinanden.

  De Agapanthus (Trompetgruppe) 'Corinne' trives bedst på et solrigt sted, men kan også vokse i let skygge. Sørg for, at planten får mindst et par timers direkte sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan mindske blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt har haveplanter som denne brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, Agapanthus planter bliver ofte besøgt af sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige blomster. De er helt sikkert sommerfugle- og bie-tiltrækkende. Det er en smuk tilføjelse til enhver have at tiltrække disse nyttige insekter.

  Agapanthus planter tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket kan bidrage til biodiversiteten i haven. Derudover kan nogle fugle bruge frøene som en kilde til føde. Dog er det ikke en plantesort, der er afgørende for biodiversiteten.

  Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' blomstrer normalt i juli og august. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til flere måneder, afhængigt af vækstforholdene.

  Ja, Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke en egnet fødevarekilde. At indtage den kan føre til skadelige konsekvenser for helbredet.

  Ja, Agapanthus planter har store blade og stærke stængler, der kan absorbere lyd. Dette kan hjælpe med at dæmpe lyden fra f.eks. trafik. Effekten er dog begrænset og afhænger af plantens størrelse og tæthed.

 • Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' bør beskæres bedst om foråret ved at beskære de afblomstrede blomsterstængler helt tilbage. Fjern også gamle og grimme blade. Beskær planten til cirka 5 centimeter over jorden for at fremme ny vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Undgå dog, at jorden bliver for våd.

  Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rod råd. Bland eventuelt lidt organisk gødning i pottemulden for ekstra næring.

  Afrikanske liljer (Trompet Grp) 'Corinne' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for sur, og tilsæt om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten. Undgå stillestående vand for at undgå rodrot.

  De Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' elsker en solrig placering og trives bedst i veldrænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind og frost. Planten kan plantes både i åben grund og i en potte.

  Om vinteren anbefales det at beskytte Agapanthus (Trumpet Grp) 'Corinne' mod frost ved f.eks. at lægge muld over rødderne. Sørg også for, at planten er på et beskyttet sted. I koldere klimaer kan det være en god idé at dyrke planten i potter, så den kan flyttes indendørs under streng frost.

  Agapanthus har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme ny blomstring og gød planten om foråret. Tilfør planten lidt ny pottemuld hvert forår for at fremme væksten.

  Agapanthus (Trompet Grp) 'Corinne' gavner af regelmæssig grunding afbalanceret gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Brug helst organiske gødninger for at holde planten sund og stærk. Gød plantene om foråret og eventuelt igen midt i vækstsæsonen for de bedste resultater.

  Det anbefales at mulde Agapanthus 'Corinne' om foråret med organisk materiale for at holde jorden fugtig og forhindre ukrudtsvækst. Mulch hjælper også med at opretholde en jævn jordtemperatur og tilføjer næringsstoffer til jorden. Det er vigtigt at anvende mulchlaget ikke for tæt på stammen for at forhindre rodrot.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage justeringer med kalk eller svovl om nødvendigt. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan forskellige metoder anvendes, såsom regelmæssig kontrol af bladlus, spindemider og snegle. Derudover kan naturlige fjender, såsom mariehøns, anvendes, og planter kan eventuelt beskyttes med naturlige olier eller sæbeopløsninger. Det er vigtigt at handle forebyggende og gribe hurtigt ind ved en mulig skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Agapanthus 'Corinne' er en smuk blomstrende plante fra Trumpet-gruppen med trompetformede lyseblå blomster. Planten har lange, slanke stilke, der kan blive op til 80 cm høje, og den blomstrer om sommeren. Bladene er mørkegrønne og langstrakte, hvilket danner en smuk kontrast med blomsterne. Agapanthus 'Corinne' er velegnet til bede, potter og grænser og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et populært valg for haveejere, der leder efter en farverig og iøjnefaldende tilføjelse til deres have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.