Guzmania 'Sunstar'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Sunstar' is een prachtige bromelia met heldergroene bladeren en felgele bloemen die in het midden van de plant bloeien. De bloemen vormen een sterachtige vorm, vandaar de naam 'Sunstar'. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn mooie verschijning en weinig onderhoud. De Guzmania 'Sunstar' voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte en kan ook goed gedijen in een kantooromgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Guzmania 'Sunstar' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de lichtinval en temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter licht dat gefilterd wordt. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect licht. Teveel direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de Guzmania 'Sunstar' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Guzmania 'Sunstar' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Guzmania 'Sunstar' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor deze kamerplant.

 • Het is niet nodig om Guzmania te snoeien, behalve als er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een scherpe schaar of mes. Over het algemeen zal Guzmania vanzelf nieuwe bladeren laten groeien zonder dat er snoei nodig is.

  Geef de plant water door de potgrond vochtig te houden. Geef water van onderaf en zorg dat er geen water in de kelk blijft staan. Gebruik lauw en kalkvrij water.

  Gebruik voor deze plant een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe mest toe voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is belangrijk voor een gezonde groei. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten, die luchtig en waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan je de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan blijven ademen en genoeg licht kan opnemen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Guzmania 'Sunstar' heeft graag indirect zonlicht en kan ook gedijen in lichte schaduw. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om regelmatig te sproeien of de plant op een schoteltje met water te zetten. Hierdoor kan de plant optimaal gedijen in een vochtige omgeving.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Guzmania 'Sunstar' is licht zuur tot neutraal (pH 5,5 tot 7,0). Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overmatige bemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus wees voorzichtig met de dosering.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Sunstar' is een prachtige bromelia met heldergroene bladeren en felgele bloemen die in het midden van de plant bloeien. De bloemen vormen een sterachtige vorm, vandaar de naam 'Sunstar'. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn mooie verschijning en weinig onderhoud. De Guzmania 'Sunstar' voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte en kan ook goed gedijen in een kantooromgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.