Pelargonium (Zonale Grp) 'Rose Crystal'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Rose Crystal' is een compacte plant met groen blad en roze bloemen. De bloemen hebben een kristalachtige textuur en een subtiele roze kleur. Deze plant staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De 'Rose Crystal' is een gemakkelijk te verzorgen plant die geschikt is voor zowel binnen als buiten. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als lid van de Tuinplanten groep is de plant de meeste tijd van het jaar groen. De Bladeren van de plant blijven over het algemeen groen, zelfs in de winter. Je kan dus genieten van groen in je tuin het hele jaar door met deze plant.

  Pelargoniums zijn over het algemeen niet winterhard en moeten vorstvrij overwinteren. Ze kunnen niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius. Daarom is het belangrijk om ze in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Rose Crystal' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

  Deze plant heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht kan krijgen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Schaduw kan leiden tot langwerpige, zwakke stelen en minder bloemen.

  Deze plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Pas de watergift aan op basis van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Pelargoniums trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om diverse plantensoorten aan te planten om een gezonde ecologische omgeving te stimuleren. Planten die inheems zijn bevorderen ook de biodiversiteit.

  De Pelargonium "Rose Crystal" bloeit meestal in de maanden juni tot en met september en kan bloeien gedurende een aantal weken tot maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de Zonale Geraniums zijn niet eetbaar en worden voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplanten. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagproblemen of vergiftiging. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, planten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven. Echter, de mate waarin dit gebeurt hangt af van onder andere de grootte en dichtheid van de bladeren en takken van de plant. Over het algemeen worden grotere en dichter begroeide planten als effectiever beschouwd in het dempen van geluid.

 • Deze plant kan het beste regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm compact te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren en vervaagde bloemen om de plant gezond te houden. Let op dat je niet meer dan een derde van de plant per keer snoeit om de bloei niet te belemmeren.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt is. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om ziektes te voorkomen.

  De plant heeft vruchtbare en goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig bemesten van de potgrond kan bijdragen aan een bloeiende plant.

  De plant staat het liefst in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met een goed doorlatende grond. Vermijd te veel vocht rondom de wortels om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen koude wind.

  Tijdens de winterperiode heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul zakken. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of stro. Vergeet niet om regelmatig de conditie van de plant te controleren en eventuele beschadigingen te herstellen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Bemest de plant elke twee weken tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en bloemen te produceren. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of speciale meststof voor geraniums volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een tekort aan bloemen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost als mulch voor een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Dit kan worden behandeld met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water. Het is ook goed om regelmatig de planten omgeving schoon te houden om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Rose Crystal' is een compacte plant met groen blad en roze bloemen. De bloemen hebben een kristalachtige textuur en een subtiele roze kleur. Deze plant staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De 'Rose Crystal' is een gemakkelijk te verzorgen plant die geschikt is voor zowel binnen als buiten. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.