Catopsis morreniana

Overig Bromelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Catopsis morreniana is een epifytische bromelia die van nature voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant heeft lange, dunne bladeren die grijsachtig van kleur zijn en een zilverachtige glans hebben. De bloemen van Catopsis morreniana zijn klein en wit van kleur en vormen zich aan lange bloemstelen. Deze plant groeit het liefst op bomen en rotsen, waar hij zich met luchtwortels vastklemt. Catopsis morreniana gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden en vereist weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water en licht nodig. Het is een luchtplantje dat goed gedijt bij regelmatig besproeien en af en toe bemesten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele bruine bladeren en deze te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant tussen de gietbeurten door kan opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar de zonnestralen worden gefilterd.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te voorzien van voldoende licht en vochtigheid. Warmte en goede verzorging zullen de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 1 tot 2 weken.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke gifstoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een uitstekende keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik om optimale groei te bevorderen. Houd de plant weg van tocht en temperatuurschommelingen om stress te voorkomen.

 • Deze plant hoeft in principe niet gesnoeid te worden, tenzij er dode bladeren of bloemen moeten worden verwijderd. Snoei indien nodig met een scherpe schaar de gewenste delen van de plant af. Zorg ervoor dat de snoeischaren schoon en scherp zijn om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig sproeien om vochtig te blijven. Het is belangrijk om de bladeren en wortels niet te laten uitdrogen. Geef de plant tweemaal per week water, afhankelijk van de luchtvochtigheid.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig. Een luchtige mix van potgrond en orchideeënmix is geschikt voor deze plant.

  Catopsis morreniana gedijt het best in een goed gedraineerde en luchtige potgrond met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Een mix van potgrond en schors of perlite is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij fel indirect licht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water en de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Vermijd direct zonlicht en houd de temperatuur tussen de 18-25 graden Celsius.

  De plant moet regelmatig worden schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte doek om de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Catopsis morreniana heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar deze voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. In een ruimte met veel natuurlijk licht zal de plant goed gedijen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om gezond te blijven. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of de planten in een omgeving te plaatsen met een hoge luchtvochtigheid, zoals in de badkamer of keuken. Het helpt ook om een luchtbevochtiger in de kamer te plaatsen.

  Kamerplanten zoals "Catopsis morreniana" gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Het is aan te raden om pH-neutrale potgrond te gebruiken voor deze plantensoort.

  De Catopsis morreniana heeft weinig voedingsstoffen nodig, daarom is bemesting niet noodzakelijk. Het is belangrijk om de plant af en toe met water te besproeien en regelmatig de bladeren schoon te maken. Eventueel kan er eens in de paar maanden een kleine hoeveelheid verdunde kamerplantenmest worden gegeven.

 • Omschrijving

  Catopsis morreniana is een epifytische bromelia die van nature voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant heeft lange, dunne bladeren die grijsachtig van kleur zijn en een zilverachtige glans hebben. De bloemen van Catopsis morreniana zijn klein en wit van kleur en vormen zich aan lange bloemstelen. Deze plant groeit het liefst op bomen en rotsen, waar hij zich met luchtwortels vastklemt. Catopsis morreniana gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden en vereist weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.