Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum Vesuvio Yellow is een compacte en bossige plant met felgele bloemen. De bloemblaadjes vormen een volle bloemkop met een opvallende kleur. De plant is goed vertakt en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een langbloeiende plant die in de herfst voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin zorgt. De Chrysanthemum Vesuvio Yellow is populair als snijbloem en wordt vaak gebruikt in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum Vesuvio Yellow is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verwijder uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Chrysanthemum Vesuvio Yellow heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht ontvangt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de standplaats van de plant. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd dat de plant in een laag water blijft staan.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Direct zonlicht kan schadelijk zijn en de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  Ja, Chrysanthemum Indicum Grp Vesuvio Yellow houdt van warmte en kan het beste gedijen bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een lichte en warme plek te plaatsen, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant geen tocht of koude luchtstromen krijgt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow bloeit vanaf het late najaar tot in het vroege voorjaar. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezonde binnenlucht. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen en het verhogen van de luchtkwaliteit in je huis. Het is daarom een goede keuze voor een kamerplant.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om verwelkte bloemen en gele bladeren regelmatig te verwijderen. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug tot aan de gezonde delen van de plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is beter om de plant af en toe meer water te geven dan constant kleine hoeveelheden.

  De Chrysanthemum Vesuvio Yellow heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van plantenvoeding in het groeiseizoen.

  Chrysanten groeien het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet te nat is.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant kan stof van zijn bladeren worden verwijderd met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen. Regelmatig controleren op ongedierte en indien nodig behandelen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, met name in de wintermaanden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Vesuvio Yellow gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goede drainage om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten met een lichte dosering, vooral tijdens de lente en zomer. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en de gezondheid van de plant. Het is raadzaam om de meststof op te lossen in water voordat het wordt toegediend.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum Vesuvio Yellow is een compacte en bossige plant met felgele bloemen. De bloemblaadjes vormen een volle bloemkop met een opvallende kleur. De plant is goed vertakt en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Het is een langbloeiende plant die in de herfst voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin zorgt. De Chrysanthemum Vesuvio Yellow is populair als snijbloem en wordt vaak gebruikt in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.