Capsicum annuum Micro Pap

Capsicum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Capsicum annuum Micro Pap is een kleinere variëteit van de paprika plant, met vruchten die ongeveer 2-3 cm lang worden. De vruchten van deze plant zijn zeer pittig van smaak en hebben een langwerpige vorm. De plant groeit goed in zonnige locaties en gedijt goed in warme klimaten. Deze variëteit is ideaal voor het kweken in potten of kleine tuinen vanwege de compacte grootte van de plant. De Capsicum annuum Micro Pap is een populaire keuze onder liefhebbers van hete pepers vanwege de intense smaak en pittigheid van de vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Capsicum annuum Micro Pap is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende licht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem het liefst op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van een lichte plek met indirect zonlicht en kan ook wat ochtendzon verdragen. Hij moet echter beschermd worden tegen de felle middagzon om verbranding te voorkomen. Plaats hem daarom op een plek waar hij wat schaduw krijgt tijdens de warmste uren van de dag.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het beste gedijt hij bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat hij op een zonnige plek staat om optimaal te groeien.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan meerdere weken duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsomstandigheden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Als kamerplant zal hij bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant houdt ervan om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Deze omstandigheden zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en gezellige plek staat binnen in huis.

 • Het is aan te raden om regelmatig licht te snoeien om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode bladeren en takken om de luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadigingen te voorkomen.

  De Capsicum annuum Micro Pap heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen de gietbeurten door. Zorg ervoor dat de plant voldoende afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik eventueel speciale potgrond voor pepers of groenten.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd stilstaand water en zorg voor voldoende drainage. Voeg indien nodig organische meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  De plant vereist regelmatig water geven en dient op een lichte plek te staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen en snoei eventuele dode bladeren regelmatig weg.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of een vochtige spons gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig afstoffen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Capsicum annuum Micro Pap heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om te gedijen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en houd de plant goed in de gaten.

 • Omschrijving

  De Capsicum annuum Micro Pap is een kleinere variëteit van de paprika plant, met vruchten die ongeveer 2-3 cm lang worden. De vruchten van deze plant zijn zeer pittig van smaak en hebben een langwerpige vorm. De plant groeit goed in zonnige locaties en gedijt goed in warme klimaten. Deze variëteit is ideaal voor het kweken in potten of kleine tuinen vanwege de compacte grootte van de plant. De Capsicum annuum Micro Pap is een populaire keuze onder liefhebbers van hete pepers vanwege de intense smaak en pittigheid van de vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.