Oxalis articulata 'Festival'

Oxalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Oxalis articulata 'Festival' is een vrolijke en kleurrijke plant met klavervormige bladeren en opvallende bloemen in diverse tinten roze, paars en wit. Deze plant bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De 'Festival' variant heeft een compacte groeiwijze en is daardoor geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het balkon of terras. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond. Oxalis articulata 'Festival' is een mooie aanwinst voor de tuin en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een overblijvende plant die in de lente weer opnieuw uitloopt. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Oxalis articulata 'Festival' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven, maar verder heeft het niet veel speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant aan te houden. Zo kunnen ze voldoende licht en lucht krijgen om goed te groeien. Houd ook rekening met de groeiruimte van de planten naarmate ze groter worden.

  Oxalis articulata 'Festival' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant kan wel wat schaduw verdragen, maar zal minder goed groeien en bloeien in volledige schaduw. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei van deze tuinplant.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift hierop aan.

  Ja, de Oxalis articulata 'Festival' plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Deze tuinplanten zorgen voor een aantrekkelijke omgeving voor bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, planten die bijen en insecten aantrekken en voedsel bieden, zijn goed voor biodiversiteit. Deze plant kan helpen om een gevarieerde en levendige tuinomgeving te creëren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren om de biodiversiteit te ondersteunen.

  'Oxalis articulata 'Festival' bloeit van maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in extreem warme klimaten.

  De bladeren en bloemen van Oxalis articulata 'Festival' zijn eetbaar en worden soms gebruikt in salades of als garnering. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor de zure smaak van deze plant. Het wordt aangeraden om de plant met mate te consumeren.

  Ja, Oxalis articulata 'Festival' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichtheid van de bladeren en stengels. Het kan helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen, maar het is niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien, maar dode, zieke of beschadigde delen kunnen het hele jaar door worden verwijderd. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Gebruik altijd scherp en schoon gereedschap om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op met te veel water geven, dit kan wortelrot veroorzaken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant in de winter minder water te geven.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Gebruik een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren en voorkom wateroverlast. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg compost of organische meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge condities. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kan je een dikke laag mulch aanbrengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant te verplaatsen naar een beschermde locatie, zoals een serre of kas. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Oxalis articulata 'Festival' hebben baat bij regelmatig bemesten om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een tweede bemesting in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch is belangrijk voor een goede groei van deze plant. Het helpt bij het vasthouden van vocht en voedingsstoffen in de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Het aanpassen van de pH-waarde kan nodig zijn om de optimale groei en bloei te bevorderen.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden bij tuinplanten, is het mogelijk om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen in te zetten. Daarnaast kan regelmatig besproeien met water en zeepoplossing ook helpen om ongedierte te bestrijden. Zorg ook voor een gezonde bodem en voldoende luchtcirculatie rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Oxalis articulata 'Festival' is een vrolijke en kleurrijke plant met klavervormige bladeren en opvallende bloemen in diverse tinten roze, paars en wit. Deze plant bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De 'Festival' variant heeft een compacte groeiwijze en is daardoor geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het balkon of terras. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek met goed doorlatende grond. Oxalis articulata 'Festival' is een mooie aanwinst voor de tuin en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.