Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange'

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' is een exotische plant met grote, heldere oranje bloemen die lijken op klokvormige trechtertjes. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het terras. De glanzende, donkergroene bladeren vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De 'Sunshine Orange' hibiscus is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en zonnige omgeving. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en exotische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en dient op een lichte plek te staan. Snoeien mag in het voorjaar om de plant in vorm te houden.

  Ja, de Hibiscus Rosa-Sinensis 'Sunshine Orange' heeft veel licht nodig om goed te kunnen gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Een gebrek aan licht kan leiden tot een verminderde bloei en groei van de plant.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' houdt van veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Ja, de Hibiscus houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek voor het beste resultaat.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' bloeit meestal van de lente tot de herfst. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' is een kamerplant die luchtzuiverende eigenschappen heeft. Het helpt om de luchtkwaliteit in de kamer te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, kamerplanten zoals ik geven de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale leefomgeving en bevordert mijn groei en bloei. Het is belangrijk om mij niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Hibiscus kan het beste regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange scheuten terug om de vorm te behouden. Snoei het liefst in het voorjaar, voor de groeiperiode begint.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten opdrogen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurtegraad. Kamerplanten potgrond is geschikt voor deze plant. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is raadzaam om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan veel licht en kan het beste op een plek staan waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode om de bloei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, waardoor het goed is om ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemicaliën die de bladeren kunnen beschadigen. Gebruik indien nodig een zachte borstel om vuil voorzichtig te verwijderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' heeft veel licht nodig en groeit het best in een lichte omgeving. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet onder de 15 graden Celsius daalt om schade te voorkomen. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, dus regelmatig besproeien kan helpen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en water krijgt.

  De Hibiscus houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage in de pot waar de plant in staat. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de optimale groeiomstandigheden te behouden.

  Gebruik voor de bemesting van deze plant een algemene kamerplantenvoeding met een evenwichtige NPK-verhouding. Geef de plant tijdens het groeiseizoen elke 2-4 weken voeding, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Sunshine Orange' is een exotische plant met grote, heldere oranje bloemen die lijken op klokvormige trechtertjes. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het terras. De glanzende, donkergroene bladeren vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De 'Sunshine Orange' hibiscus is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een warme en zonnige omgeving. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en exotische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.