Muehlenbeckia complexa Mao'ri

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Muehlenbeckia complexa Mao'ri, ook wel bekend als het maori-lintkruid, is een klimplant afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De plant heeft kleine, ronde blaadjes en dunne, kronkelige takken die zich gemakkelijk omhoog kunnen slingeren. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen. De Muehlenbeckia complexa Mao'ri kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als hangplant voor tuinmuren en balkonnen. Het is een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te bemesten. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of bij plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloeiperiode kan tot ongeveer 4 weken duren.

  Ja, de plant Muehlenbeckia complexa Mao'ri is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Planten hebben het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof, waardoor ze een positief effect hebben op de omgeving waarin ze groeien. Het regelmatig verzorgen en water geven van de plant zal ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Houd ook rekening met voldoende licht en vochtigheid in de omgeving van de plant.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en knip te lange takken terug om de plant compact te houden. Gebruik scherpe snoeischaren om de takken netjes af te knippen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef in de winterperiode iets minder water dan in de zomer.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Ververs de potgrond ongeveer eens per jaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet verzadigd is, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en voed de plant maandelijks tijdens de groeiperiode.

  Deze plant kun je het beste regelmatig stofvrij maken met een zachte doek. Gebruik lauwwarm water om de bladeren schoon te maken en voorkom dat er water op de wortels terechtkomt. Eventuele dode bladeren of takjes kunnen voorzichtig verwijderd worden.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud of te warm is.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt besproeid om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het is belangrijk om de bladeren van de plant vrij van stof te houden om de luchtvochtigheid te optimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan prima gedijen op algemene kamerplantenvoeding. Geef de plant in het voorjaar en zomer eens in de 4-6 weken voeding, en in de wintermaanden wat minder, bijvoorbeeld eens in de 8-10 weken. Pas op met overbemesting, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

 • Omschrijving

  Muehlenbeckia complexa Mao'ri, ook wel bekend als het maori-lintkruid, is een klimplant afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De plant heeft kleine, ronde blaadjes en dunne, kronkelige takken die zich gemakkelijk omhoog kunnen slingeren. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen. De Muehlenbeckia complexa Mao'ri kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als hangplant voor tuinmuren en balkonnen. Het is een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen en te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.