Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink, ook wel bekend als de kerstster, is een populaire kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft groene bladeren met een roze tint en is perfect voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. De Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Al met al is deze plant een feestelijke en gemakkelijk te onderhouden toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is relatief gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de dode bladeren verwijderen zorgt voor een gezonde groei.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk dat de plant op een zonnige plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid licht en temperatuur in de ruimte. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan helder, indirect zonlicht en zal verbranden in direct zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom op een locatie met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om optimaal te kunnen groeien.

  Deze plant bloeit typisch in de maanden november en december en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt schadelijke stoffen in de lucht af te breken en zuurstof te produceren. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor de gezondheid van de plant om een constante temperatuur te behouden binnen deze range.

 • Je kunt de plant het beste snoeien na de bloeiperiode om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met behulp van een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de volgende bloeiperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef de plant water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink wordt aangeraden om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Een mengsel van universele potgrond en cactus- of vetplantengrond is geschikt voor deze plant.

  De bodem voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en een licht zure pH-waarde hebben. Vermijd natte en te compacte grond, omdat dit de wortels kan verstikken. Gebruik een mengsel van potgrond en scherp zand voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Als er vuil of vlekken op de bladeren zitten, kunnen deze voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken.

  De Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden om bladverbranding te voorkomen.

  De plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurverschillen en tocht, dit kan de plant schaden. Zet de plant niet in de buurt van verwarmingsbronnen of koude tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de potgrond te controleren en zo nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant om de paar weken van de lente tot de herfst.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink, ook wel bekend als de kerstster, is een populaire kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft groene bladeren met een roze tint en is perfect voor de feestdagen vanwege zijn opvallende kleuren. De Euphorbia pulcherrima Spotlight Pink heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Al met al is deze plant een feestelijke en gemakkelijk te onderhouden toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.