Osteospermum 'Pemba'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Pemba' is een kleurrijke en vrolijke tuin- en balkonplant met felgekleurde bloemblaadjes in verschillende tinten paars en roze. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen van de Osteospermum 'Pemba' hebben een opvallende donkergekleurde kern en bloeien het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Deze plant is ook zeer geschikt voor hangmanden of bloembakken en kan goed gecombineerd worden met andere zomerbloeiers. Osteospermum 'Pemba' is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe wat bemesting om optimaal te kunnen bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Osteospermum 'Pemba' is niet groenblijvend en zal meestal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is dus een niet-groenblijvende plant die in de lente weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Osteospermum is over het algemeen niet winterhard en moet binnen worden geplaatst tijdens de koudere maanden. De optimale temperatuur voor groei en bloei ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. In de winter kunnen temperaturen onder de 5 graden Celsius fataal zijn voor de plant.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en bloemen weg te knippen om de bloei te stimuleren. De plant groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie en groei. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei tegen te gaan.

  De plant groeit het best in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant mogelijk minder bloemen produceren en minder compact groeien.

  Osteospermum 'Pemba' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Gebruik een vinger om te controleren of de grond droog is voordat je water geeft.

  Ja, de plant Osteospermum 'Pemba' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Osteospermum 'Pemba' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren in de tuin. Over het algemeen is het goed voor de biodiversiteit om tuinplanten zoals Osteospermum 'Pemba' in de tuin te hebben.

  Osteospermum 'Pemba' bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is. In de volle zon zal de plant optimaal bloeien en groeien.

  Nee, de plant Osteospermum 'Pemba' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Tuinplanten kunnen geluid enigszins dempen door hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal. Het is aan te raden om andere geluidsdempende maatregelen te nemen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Als de plant te groot wordt, kan hij in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte. Let op: deze plant kan gevoelig zijn voor vorst, dus overweeg om hem in een pot te laten groeien en hem binnen te halen in de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik voor de Tuinplant Potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet doorweekt is. Voeg indien nodig meststoffen toe volgens de instructies op de verpakking.

  Osteospermum 'Pemba' heeft graag goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid en pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Osteospermum 'Pemba' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zijn over het algemeen winterhard en hebben geen winterbescherming nodig. Het is belangrijk om de planten goed water te geven voordat de vorstperiode begint. In sommige gevallen kan een laagje mulch rond de planten helpen bij het beschermen tegen strenge vorst.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei en bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hierbij de aanbevolen dosering op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en goed te groeien.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, onderdrukt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste bodem zuurgraad te behouden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen van de bodem pH en indien nodig aanpassingen maken is aan te raden.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van insecten zoals bladluizen, spint of trips. Indien nodig kan een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel worden gebruikt of kunnen insecten met de hand worden verwijderd. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig schoon te houden en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Pemba' is een kleurrijke en vrolijke tuin- en balkonplant met felgekleurde bloemblaadjes in verschillende tinten paars en roze. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. De bloemen van de Osteospermum 'Pemba' hebben een opvallende donkergekleurde kern en bloeien het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Deze plant is ook zeer geschikt voor hangmanden of bloembakken en kan goed gecombineerd worden met andere zomerbloeiers. Osteospermum 'Pemba' is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe wat bemesting om optimaal te kunnen bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.