Schlumbergera 'Naomi'

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schlumbergera 'Naomi' is een prachtige kerstcactus met opvallende bloemen in een heldere roze tot paarse kleur. De bloemen hebben een kenmerkende trechterachtige vorm en bloeien in de wintermaanden, waardoor ze perfect zijn voor het kerstseizoen. Deze soort gedijt het beste in indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig tijdens de bloeiperiode. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elk interieur. Schlumbergera 'Naomi' kan ook worden vermeerderd door stekken om meer van deze prachtige bloemen te laten groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig en geef eens in de paar weken voeding.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te zetten om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Schlumbergera 'Naomi' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan waar het helder maar indirect licht ontvangt. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Schlumbergera 'Naomi' bloeit meestal in de maanden november en december en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is echter afhankelijk van de specifieke plantensoort hoe effectief deze eigenschappen zijn. Het is aan te raden om meerdere soorten kamerplanten te combineren voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme kou of hitte. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om de Schlumbergera 'Naomi' te snoeien, omdat deze plant van nature compact en bossig groeit. Eventueel kun je uitgebloeide bloemen en dode bladeren verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Vermijd echter het afsnijden van gezonde bladeren of stengels.

  De Schlumbergera 'Naomi' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Bij het verpotten is het aan te raden om speciale cactusgrond te gebruiken.

  'Schlumbergera 'Naomi' heeft een goed doorlatende grond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware en compacte grondsoorten om de plant optimaal te laten groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant om de paar weken voeding tijdens het groeiseizoen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een vochtige doek gebruiken. Spuit de plant niet rechtstreeks met water, dit kan de bladeren beschadigen. Reinig de bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Schlumbergera heeft indirect licht nodig en moet uit de directe zon worden geplaatst. Plaats de plant op een lichte plek in huis, zoals in de buurt van een raam. Te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, zoals tocht of direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen bij kamerplanten.

  Kamerplanten gedijen goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor kamerplanten, omdat ze voedingsstoffen beter kunnen opnemen in deze omgeving. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Bemest de plant zodra de groei weer begint in het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

 • Omschrijving

  Schlumbergera 'Naomi' is een prachtige kerstcactus met opvallende bloemen in een heldere roze tot paarse kleur. De bloemen hebben een kenmerkende trechterachtige vorm en bloeien in de wintermaanden, waardoor ze perfect zijn voor het kerstseizoen. Deze soort gedijt het beste in indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig tijdens de bloeiperiode. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elk interieur. Schlumbergera 'Naomi' kan ook worden vermeerderd door stekken om meer van deze prachtige bloemen te laten groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.