Schlumbergera 'Zaraika'

Schlumbergera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schlumbergera 'Zaraika' is een prachtige en opvallende kamerplant met segmenten die bloeien met felroze bloemen. De plant staat bekend om zijn decoratieve waarde en is een populaire keuze voor binnenshuis. De bloemen van de 'Zaraika' bloeien in de herfst en winter, wat zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je interieur tijdens de koudere maanden. De Schlumbergera 'Zaraika' vereist weinig onderhoud en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van cactussen en succulenten die op zoek zijn naar een sierlijke en gemakkelijk te verzorgen plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Hij gedijt goed bij indirect zonlicht en heeft een regelmatige, maar bescheiden hoeveelheid water nodig. Het is een sterke plant die weinig aandacht vereist.

  Ja, de Schlumbergera 'Zaraika' heeft veel licht nodig om goed te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  Deze plant houdt niet van felle zon en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het zal het beste groeien en bloeien bij een constante warme omgevingstemperatuur.

  Schlumbergera 'Zaraika' bloeit meestal in november en december en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, de plant heeft een luchtzuiverende werking en kan de lucht in jouw huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een mooie toevoeging aan jouw interieur en zorgt ook nog eens voor een gezondere leefomgeving. Kamerplanten zoals deze helpen de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, aangezien hij van nature compact groeit en weinig onderhoud vereist. Eventueel dode of beschadigde takken kunnen wel afgeknipt worden om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om scherpe schaar of snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te minimaliseren.

  Deze plant heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De Schlumbergera 'Zaraika' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH. Het is belangrijk om de plant in een pot te plaatsen die voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van zware en compacte potgrond, aangezien dit de luchtcirculatie rond de wortels kan belemmeren.

  De bodemkwaliteit is belangrijk voor kamerplanten zoals Schlumbergera 'Zaraika'. Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Gebruik een goed doorlatende potgrond en geef af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder voorzichtig stof en vuil van de bladeren en stelen. Doe dit regelmatig om de plant gezond en mooi te houden.

  De Schlumbergera 'Zaraika' heeft voldoende licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het kan ook goed gedijen bij kunstmatig licht als dat nodig is.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur constant is.

  De luchtvochtigheid moet bij voorkeur tussen de 40-60% liggen voor optimale groei. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren uitdrogen en bruine randen krijgen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Kamerplanten gedijen goed in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Kamerplanten hebben matige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Bemest de plant ongeveer een keer per maand tijdens het groeiseizoen en verminder de bemesting in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Schlumbergera 'Zaraika' is een prachtige en opvallende kamerplant met segmenten die bloeien met felroze bloemen. De plant staat bekend om zijn decoratieve waarde en is een populaire keuze voor binnenshuis. De bloemen van de 'Zaraika' bloeien in de herfst en winter, wat zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan je interieur tijdens de koudere maanden. De Schlumbergera 'Zaraika' vereist weinig onderhoud en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van cactussen en succulenten die op zoek zijn naar een sierlijke en gemakkelijk te verzorgen plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.