Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) 'Bazan' is een prachtige plant met dubbelbloemige bloemen in een diep roze kleur. De bloemen van de 'Bazan' staan bekend om hun volle en weelderige verschijning. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als kamerplant of als terrasplant in de zomermaanden. De Begonia 'Bazan' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Met zijn opvallende bloemen en glanzende bladeren is de Begonia 'Bazan' een echte eyecatcher in huis of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Ja, Begonia's hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Begonia hebben gewoonlijk één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en hoe droog de grond aanvoelt. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een standplaats met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het vermijden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan tot wel enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden. Deze plant bloeit rijkelijk en kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

  Ja, Begonia's in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig oude bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te stimuleren. Eventueel kun je lange, slungelachtige stelen inkorten om de vorm van de plant te behouden. Snoeien kan het beste gebeuren in het voorjaar of de zomer.

  Geef de Begonia regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Probeer water direct op de grond te gieten en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Begonia is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd dat water zich ophoopt. Gebruik een lichtvoedzame potgrond voor kamerplanten en zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de bodem te nat wordt.

  Houd de grond vochtig maar niet te nat, vooral in de zomer. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een zachte doek en lauw water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof te verwijderen. Probeer de bloemen te vermijden tijdens het schoonmaken.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' heeft behoefte aan een lichte standplaats. Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen om de groei en bloei te optimaliseren. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn, met een voorkeur voor een wat hogere luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de plant niet te veel droge lucht krijgt, dit kan leiden tot droge bladeren of bruine randen. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten zoals Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Bazan' is regelmatige bemesting belangrijk. Gebruik een speciale kamerplanten meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) 'Bazan' is een prachtige plant met dubbelbloemige bloemen in een diep roze kleur. De bloemen van de 'Bazan' staan bekend om hun volle en weelderige verschijning. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt vaak gebruikt als kamerplant of als terrasplant in de zomermaanden. De Begonia 'Bazan' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Met zijn opvallende bloemen en glanzende bladeren is de Begonia 'Bazan' een echte eyecatcher in huis of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.