Ficus benjamina Verano

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina Verano is een populaire kamerplant met glanzende, groene bladeren die in kleine trosjes groeien. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan uitgroeien tot een mooie kamerplant of zelfs als kantoorplant. De Ficus benjamina Verano gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Regelmatig besproeien en afstoffen van de bladeren zal de plant helpen gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Met de juiste omstandigheden kan hij lang blijven groeien en bloeien.

  De Ficus benjamina Verano heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot bladval en groeiproblemen.

  De Ficus benjamina Verano heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht droog is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt maar niet te fel. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren, dus is het beter om hem te beschermen tegen direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wel indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  De "Ficus benjamina Verano" bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Ficus benjamina Verano is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en te verbeteren. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen.

 • De Ficus benjamina Verano kan het best gesnoeid worden in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met scherpe snoeischaar voor een gezonde groei. Let op dat de plant niet te veel gesnoeid wordt, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond niet uitdrogen en voorkom dat de plant in een laag water staat. Het is aan te raden om in de zomermaanden vaker water te geven dan in de winter.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de plant gezond en gelukkig houden.

  De Ficus benjamina Verano heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Een luchtige potgrond met veel organisch materiaal is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Ficus benjamina Verano heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte locatie maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen met een vochtige doek houdt de plant gezond.

  Je kunt de bladeren van de plant afvegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik bij voorkeur lauw water en voorkom dat er water op de bladeren blijft staan. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen.

  De Ficus benjamina Verano heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot bladval en groeiproblemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden of boven de 30 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met een constante kamertemperatuur.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan de bladeren beschadigen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Ficus benjamina Verano gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 te houden om de plant gezond te houden. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  De Ficus benjamina Verano heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Tijdens de rustperiode in de herfst en winter is het beter om de bemesting te verminderen.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina Verano is een populaire kamerplant met glanzende, groene bladeren die in kleine trosjes groeien. Deze plant heeft een elegante uitstraling en kan uitgroeien tot een mooie kamerplant of zelfs als kantoorplant. De Ficus benjamina Verano gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Regelmatig besproeien en afstoffen van de bladeren zal de plant helpen gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.