Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Singer'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia 'Gallery Singer' er en smuk Dahlia med klare lyserøde blomster og en gul midte. Blomsterne har en klassisk blomsterform og er meget dekorative. Denne Dahlia har stærke stængler og er en ægte øjenfang i haven. 'Gallery Singer' blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne Dahlia er perfekt til bede, blomsterbede og som snitblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlier er ikke stedsegrønne planter. Om vinteren taber de deres blade og går i dvale. Når foråret kommer, vil de igen skyde frem og blomstre.

  Dahlia (Dekorative Grp) 'Gallery Singer' er hårdfør til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte rodknoldene mod frost om vinteren. Denne plante bør helst overvintres frostfrit.

  Ja, Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Singer' er nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og gøde planten lejlighedsvis. Fjern døde blomster og beskær planten tilbage om efteråret.

  Dahlien har brug for cirka 30-45 centimeter plads mellem hver plante for optimal vækst. Det er vigtigt at sikre, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og modtage tilstrækkeligt sollys. Dahlier trives bedst i veldrænet jord og på en solrig placering.

  Dahlier vokser bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i halvskygge. Planten vil dog producere færre blomster og muligvis få længere stilke på grund af manglende sollys. Overvej derfor alligevel en solrigere placering for de bedste blomstringsresultater.

  Dahliaen har generelt brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne rådner ved at give for meget vand. I sommermånederne kan det være nødvendigt at give planten vand flere gange om ugen.

  Ja, Dahlia (Decorative Group) er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Dette gør planten til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, dahliaer tiltrækker bestøvende insekter som bier, humlebier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne tilbyder nektar og fødekilder til disse insekter. Det er derfor et godt valg af plante til en biodivers have.

  Dahlien blomstrer fra juli til oktober og har en blomstringstid på cirka 8 til 12 uger.

  Ja, Dahlier kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give dem tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg også for god dræning af jorden.

  Nej, Dahlias er giftige at indtage og bør ikke spises. Det anbefales at holde dem væk fra børn og kæledyr. Dahlias dyrkes primært for deres dekorative blomster i haven.

  Dahliaer er ikke lyddæmpende. De har smukke blomster og er gode til haven eller terrassen. Denne plante kan tåle masser af sollys og har brug for regelmæssig vanding.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt. Beskæring af blomsterstilke kan stimulere blomstringen og sikre kompakt vækst. Beskær planten om foråret til cirka 15 cm over jorden for at fremme væksten.

  Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Singer' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Giv gerne vand ved plantens base for at undgå svampesygdomme.

  Dahliaplanten (dekorative gruppe) 'Gallery Singer' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for en næringsrig jord, der holder tilstrækkeligt på fugtigheden, men ikke bliver for våd. Brug gerne pottemuld til blomstrende planter for optimal vækst og blomstring.

  Dahlien (dekorative gruppe) 'Gallery Singer' trives bedst i en frugtbar, veldrænet jord. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en god struktur for at få planten til at vokse og blomstre godt. Undgå oversvømmelse for at forhindre rodrot.

  Dahliaen trives i en solrig position med veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Planten kan dyrkes både i fuld jord og i potter.

  For at beskytte Dahliaer mod frost om vinteren kan du grave knoldene op og opbevare dem på et køligt, tørt sted indtil næste sæson. Du kan også lægge et tykt lag muld omkring planten for ekstra isolering. I kolde klimaer kan det hjælpe at dække planterne med et stykke åndbart materiale.

  Dahlien har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en nærende og veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Have foråret. Derefter er det vigtigt at befrugte regelmæssigt med en speciel blomstergødning. Overgødning kan være skadeligt for planten, så det er vigtigt at følge de anbefalede doser.

  Det anbefales at mulche jorden omkring denne plante. Mulch hjælper med at holde jorden fugtig, forhindrer ukrudtsvækst og forbedrer jordstrukturen. Det kan også hjælpe med at beskytte planten mod ekstreme temperaturer.

  Dahlia (Dekorative Grp) 'Gallery Singer' foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plante.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havplanter kan der anvendes forskellige metoder, såsom brug af naturlige fjender, biologiske bekæmpelsesmidler eller manuel fjernelse af skadedyr. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt iværksætte handling for at forhindre spredning. Det er også muligt at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom valg af resistente plantearter og skabe en sund vækstmiljø for planterne.

 • Beskrivelse

  Dahlia 'Gallery Singer' er en smuk Dahlia med klare lyserøde blomster og en gul midte. Blomsterne har en klassisk blomsterform og er meget dekorative. Denne Dahlia har stærke stængler og er en ægte øjenfang i haven. 'Gallery Singer' blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne Dahlia er perfekt til bede, blomsterbede og som snitblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.