Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Pablo'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Pablo' is een prachtige bloem met grote, dubbele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en oranje. De plant groeit tot ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Gallery Pablo' is een populaire keuze voor bloembedden en borders vanwege de opvallende kleuren en compacte groeiwijze. Deze dahlia gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Een echte blikvanger in de tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dahlia's zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun bladeren in de herfst. Deze planten komen in de lente weer terug met nieuwe groei en bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege hun prachtige bloemen in de zomer en herfst.

  De Dahlia is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gehaald om vorst te voorkomen. Het is een vorstgevoelige plant die niet bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de bollen in het najaar op te graven en vorstvrij te bewaren.

  De dahlia is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen voor een langere bloeiperiode.

  Dahlia's hebben voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, dus plant ze minstens 30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en zorg voor voldoende zonlicht voor de beste groei en bloei. Dahlia's kunnen ook goed gedijen in potten en containers.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat ze minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei. In de schaduw bloeien ze minder en kunnen ze langer en dunner worden.

  De Dahlia heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de grond tussen de gietbeurten licht te laten opdrogen.

  Dahlia's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en overvloedige nectar. Deze planten kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan elke tuin die insecten aantrekt.

  Dahlia planten worden vaak bezocht door bijen, vlinders en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden nectar en stuifmeel als voedselbron voor verschillende insecten. Over het algemeen zijn dahlia's een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit in de tuin.

  De Dahlia bloeit van juli tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 10 tot 12 weken. De bloemen zijn vaak groot en kleurrijk, waardoor ze een opvallende toevoeging zijn aan de tuin.

  Ja, de Dahlia kan goed tegen volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Dahlia's gedijen het best in goed doorlatende grond.

  Nee, de Dahlia plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve en populaire tuinplant. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft de Dahlia de mogelijkheid om geluid te dempen door het absorberen en weerkaatsen van geluidsgolven. De bladeren en bloemen van de plant dragen bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het plaatsen van meerdere Dahlia planten kan het geluidsdempend effect versterken.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de plant compact en bossig te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei in het najaar de stengels tot aan de grond af wanneer de plant is uitgebloeid.

  Geef de Dahlia plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Pablo' heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen.

  De Dahlia 'Gallery Pablo' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Een vruchtbare bodem zal zorgen voor een goede groei en bloei van deze tuinplant.

  De Dahlia (Decoratieve Groep) 'Gallery Pablo' groeit het beste op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Deze plant gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Voor de winter is het aan te raden om de dahlia knollen uit de grond te halen en op een koele, droge plaats te bewaren. Bedek de knollen met turfmolm of droge bladeren om ze te beschermen tegen vorst. In het voorjaar kunnen de knollen weer worden geplant in de tuin.

  De dahlia houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een uitbundige bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De Dahlia heeft regelmatige bemesting nodig met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De Dahlia houdt van neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,0. Zuurminnende meststoffen kunnen helpen om de pH-waarde van de bodem te verlagen en de plant te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en aanpassingen te maken indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van schade. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes aan te trekken. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Pablo' is een prachtige bloem met grote, dubbele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en oranje. De plant groeit tot ongeveer 60-90 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Gallery Pablo' is een populaire keuze voor bloembedden en borders vanwege de opvallende kleuren en compacte groeiwijze. Deze dahlia gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Een echte blikvanger in de tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.