Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Art Fair'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia 'Gallery Art Fair' is een prachtige en opvallende bloem met dubbele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en paars. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een uitstekende snijbloem en ook geschikt voor gebruik in borders en potten. De 'Gallery Art Fair' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond op een zonnige locatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Art Fair' is geen groenblijvende plant, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer en herfst. Het wordt aanbevolen om de bollen in de winter uit de grond te halen en vorstvrij te bewaren.

  Deze dahlia is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Dahlia's zijn niet winterhard in ons klimaat.

  Dahlia's zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Dahlia heeft ongeveer 30-40 cm ruimte tussen andere planten nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid rondom de plant om schimmel en ziektes te voorkomen. Plant de Dahlia in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook wel groeien in halfschaduw. De plant zal minder bloemen produceren en mogelijk langere stelen ontwikkelen in de schaduw. Als je maximale bloei wilt, is het beter om de plant in de volle zon te plaatsen.

  Dahlia's moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het aan te raden om eenmaal per week water te geven, tenzij de omstandigheden anders vereisen.

  Ja, de Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Art Fair' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke bloemen die deze plant produceert. Het kan daarom een goede toevoeging zijn voor een vlinder- en bijvriendelijke tuin.

  Dit type dahlia is een populaire tuinplant en draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ze bieden nectar en voedselbronnen voor verschillende soorten dieren, waardoor ze een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een goede keuze voor wie de biodiversiteit in de tuin wil stimuleren.

  De Dahlia bloeit van juli tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8-10 weken. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke en decoratieve bloemen die lang bloeien. Dahlia's zijn uitstekende tuinplanten die veel kleur toevoegen aan de tuin gedurende een groot deel van het groeiseizoen.

  Ja, Dahlia's kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft in de zon. De plant kan ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, dahlia's zijn niet eetbaar. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die in de tuin worden geplant vanwege hun mooie bloemen. Het consumeren van dahlia's kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Dahlia plant heeft grote bladeren en kan helpen bij het absorberen van geluid in de tuin. Het is echter geen specifiek geluidsdempend planttype. Het creëren van een dichte beplanting kan wel helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, is het belangrijk om regelmatig verwelkte bloemen en bladeren te verwijderen. Als de plant te lang of te dun wordt, kan er worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode, beschadigde of zieke takken ook regelmatig weg voor een gezonde uitstraling van de plant.

  Geef regelmatig water aan de Dahlia 'Gallery Art Fair' en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom echter dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Deze plant heeft potgrond nodig met een goede drainage om gezond te groeien. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht. Extra voeding kan in de bloeiperiode worden gegeven voor een optimale groei.

  De Dahlia houdt van een goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei. Een voedzame bodem zal zorgen voor gezonde en kleurrijke bloemen.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Art Fair' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Dahlia's te beschermen tegen vorst in de winter, kan je de planten uitgraven en laten drogen op een beschutte, koele plaats. Vervolgens kan je de knollen in een kartonnen doos bewaren met droog turfmengsel. Bescherm de knollen tegen vocht en vorst.

  De Dahlia (Decorative Grp) 'Gallery Art Fair' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei. Dahlia's zijn gevoelig voor slakken en kunnen het beste beschermd worden tegen deze vraatzuchtige beestjes.

  De Dahlia heeft regelmatige bemesting nodig gedurende het groeiseizoen om gezonde knollen te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog fosforgehalte om de bloemproductie te bevorderen. Het is belangrijk om de bemesting te verdelen over meerdere keren gedurende het seizoen om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de Dahlia goed te mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Dit zal de grond vochtig houden en onkruid onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De voorkeur van deze plant gaat uit naar een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Tuinplanten zoals de Dahlia kunnen het beste groeien in een bodem met de juiste zuurgraad voor een optimale gezondheid en bloei.

  Voor tuinplanten zoals Dahlias, is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie en het handmatig verwijderen van plagen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is ook aan te raden om de planten gezond en sterk te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Dahlia 'Gallery Art Fair' is een prachtige en opvallende bloem met dubbele bloemblaadjes in verschillende tinten roze en paars. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Het is een uitstekende snijbloem en ook geschikt voor gebruik in borders en potten. De 'Gallery Art Fair' bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond op een zonnige locatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.