Tulipa (Triumph Grp) 'Mini Star'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Mini Star' is een kleine en compacte tulp uit de Triumph Groep met prachtige rode bloemblaadjes en een geel hartje. De bloem heeft een ster-achtige vorm, wat hem zijn naam geeft. De 'Mini Star' bloeit in het voorjaar en is ideaal voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. Deze tulp trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tulipa 'Mini Star' is makkelijk in onderhoud en heeft slechts basisverzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen elke gietbeurt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft tussen de gietbeurten door. Geef bij warm weer eventueel wat vaker water.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten met veel licht, maar niet direct in de zon.

  Ja, de Tulipa (Triumph Grp) 'Mini Star' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om de groei en bloei te bevorderen. Tijdens de wintermaanden kan extra warmte nodig zijn om de plant gezond te houden.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 weken.

  Ja, tulpen hebben de capaciteit om koolstofdioxide om te zetten in zuurstof en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren in binnenruimtes. Het is echter minder effectief in vergelijking met specifieke luchtzuiverende planten zoals de lepelplant of de aloë vera.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zorg voor een constante, gematigde kamertemperatuur.

 • Tulpenbollen hoeven niet te worden gesnoeid. Na de bloei kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om energie naar de bol te laten gaan. Laat het blad van de tulpen volledig verwelken voordat je het verwijdert.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig wordt. Zorg ervoor dat de pot goed is afgetapt om overtollig water te laten weglopen. In de winter kan de watergift verminderd worden.

  De tulpenbol gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een vochtige potgrond, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef de plant regelmatig water en voeg om de paar weken wat plantenvoeding toe voor een optimale groei.

  De bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei en bloei van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt de plant afstoffen met een zachte borstel of een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Plaats de plant regelmatig onder een lauwe douche om stof weg te spoelen en de bladeren te hydrateren.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Mini Star' heeft behoefte aan veel licht om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme warmte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten zoals de Tulipa (Triumph Grp) 'Mini Star' hebben over het algemeen geen specifieke luchtvochtigheidseisen nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van droge warmtebronnen zoals radiatoren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant aantasten.

  Voor kamerplanten zoals tulpen is het belangrijk om tijdens de groeiperiode regelmatig een universele plantenvoeding toe te dienen volgens de instructies op de verpakking. Extra bemesting is over het algemeen niet nodig, tenzij de plant er zwak of bleek uitziet. Overbemesting kan schade aanrichten, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Mini Star' is een kleine en compacte tulp uit de Triumph Groep met prachtige rode bloemblaadjes en een geel hartje. De bloem heeft een ster-achtige vorm, wat hem zijn naam geeft. De 'Mini Star' bloeit in het voorjaar en is ideaal voor in borders, rotstuinen of in potten op het terras. Deze tulp trekt vlinders en bijen aan en is een echte blikvanger in de tuin. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.