Freesia Popey

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Freesia Popey is een prachtige bloeiende plant met geurige bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, geel en paars. Het heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren die een elegante uitstraling geven. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon. De bloemen van de Freesia Popey worden vaak gebruikt in boeketten vanwege hun zoete geur en aantrekkelijke uitstraling. Deze plant bloeit in de lente en zomer en trekt vaak vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Freesia Popey vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef af en toe wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dus op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Overmatig water geven kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren en bloemen beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  De Freesia Popey houdt van een warme omgeving en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur en zorgen voor een warme en zonnige standplaats zal de Freesia Popey gelukkig maken.

  De Freesia Popey bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant houdt van een plaats met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige locatie te plaatsen om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Het vermijden van extreme temperaturen is ook essentieel voor de gezondheid van de plant.

 • Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Knip de bloemsteel helemaal terug tot aan de basis. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat overtollig water kan weglopen. In de wintermaanden mag je de plant minder water geven.

  Kamerplanten vereisen goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Gebruik een mix ontworpen voor bloeiende planten om de gezondheid van de wortels te bevorderen. Verpot de plant om de paar jaar om de grond vers te houden en de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft baat bij goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om rotten van de wortels te voorkomen. Voed de plant regelmatig met meststoffen voor bloeiende planten.

  Zorg dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef regelmatig plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te houden, zodat de plant goed kan ademen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te vochtig is, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen. Eventueel is het mogelijk om een luchtbevochtiger te gebruiken als de lucht te droog is.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 6,5 (pH). Een te zure bodem kan de groei en bloei van deze plant belemmeren, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan verstoren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant voeding eens in de 2-4 weken tijdens de lente en zomer. Gebruik de helft van de aanbevolen dosering om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Freesia Popey is een prachtige bloeiende plant met geurige bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, geel en paars. Het heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren die een elegante uitstraling geven. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon. De bloemen van de Freesia Popey worden vaak gebruikt in boeketten vanwege hun zoete geur en aantrekkelijke uitstraling. Deze plant bloeit in de lente en zomer en trekt vaak vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.