Freesia Smarty

Freesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Freesia Smarty is een elegante en geurige bloem met een rijke bloei. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling, met witte bloemblaadjes en een felgekleurde kelk. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. Freesia Smarty bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke geur in de omgeving. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft weinig extra zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Af en toe bemesten kan de bloei bevorderen.

  Ja, Freesia Smarty heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek waar het veel indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Freesia Smarty heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter een plek met indirect licht. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is daarom beter om in de buurt van een raam te plaatsen met gefilterd zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Warmte zorgt ervoor dat de plant goed groeit en bloeit. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  De Freesia Smarty bloeit vaak in de lente en de zomermaanden en de bloeiperiode kan tot ongeveer zes weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Dit geldt ook voor de Freesia Smarty.

  De plant "Freesia Smarty" staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur en zal zich goed ontwikkelen in een warme en zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen af te knippen. Dit bevordert de bloei en zorgt voor een verzorgd uiterlijk. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer vijf centimeter boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat overtollig water goed weg kan lopen uit de pot om wortelrot te voorkomen. In de lente en zomer mag de plant iets vaker water krijgen dan in de herfst en winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en licht zuur te zijn. Het is ook belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed wordt bemest. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht kan vasthouden, maar vermijd wateroverlast.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de kamerplant schoon te maken, gebruik een zachte doek en lauw water om stof te verwijderen van de bladeren. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Freesia Smarty heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot slap en bleek blad.

  De Freesia Smarty gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, dit kan de groei en bloei beïnvloeden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor de plant dient matig te zijn. Zorg voor een vochtige omgeving, maar vermijd teveel vocht om schimmelvorming te voorkomen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Freesia Smarty gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Overmatig zure of basische grond kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  De Freesia Smarty heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten, volg de instructies op de verpakking en geef niet teveel voeding om wortelverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om tijdens de rustperiode in de winter de bemesting te verminderen.

 • Omschrijving

  Freesia Smarty is een elegante en geurige bloem met een rijke bloei. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling, met witte bloemblaadjes en een felgekleurde kelk. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. Freesia Smarty bloeit in het voorjaar en verspreidt een heerlijke geur in de omgeving. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.