Kalanchoe 'Dorothy'

Kalanchoe overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe 'Dorothy' is een compacte vetplant met groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen van de Kalanchoe 'Dorothy' bloeien in de lente en zomer en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige standplaats en weinig water nodig heeft. Een mooie en sfeervolle toevoeging aan elke kamer of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en matig water te geven. Het is ook mooi meegenomen dat de plant een lange bloeiperiode heeft.

  Ja, de Kalanchoe 'Dorothy' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant dus op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Kalanchoe 'Dorothy' heeft gemiddeld een keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen elke gietbeurt licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe 'Dorothy' houdt van een lichte plek, maar kan verbranden als hij te veel direct zonlicht krijgt. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Het is dus beter om felle zon te vermijden.

  Ja, Kalanchoe 'Dorothy' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme en lichte plek te zetten. Kalanchoe 'Dorothy' kan niet goed tegen koude temperaturen en tocht.

  De Kalanchoe 'Dorothy' bloeit normaal gesproken in de maanden februari, maart en april. De bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen met het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Kalanchoe 'Dorothy' kan dus ook bijdragen aan het zuiveren van de lucht in je woonruimte.

  Ja, Kalanchoe 'Dorothy' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen. Houdt de plant weg van tocht en extreme temperaturen.

 • Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Het snoeien van dode of beschadigde bladeren kan de gezondheid van de plant bevorderen. Knip de stelen tot de gewenste lengte als je de vorm van de plant wilt behouden.

  De Kalanchoe 'Dorothy' heeft matig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond opgedroogd is. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Voor de Kalanchoe 'Dorothy' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Een mix van potgrond met extra vermiculiet of perliet zorgt voor een goede waterafvoer en voorkomt wortelrot. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  Kamerplanten zoals Kalanchoe 'Dorothy' hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en grof zand kan helpen bij het creëren van de juiste bodemkwaliteit.

  De Kalanchoe 'Dorothy' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen stoffig worden en moeten regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek. Het is ook belangrijk om dode of vergeelde bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemicaliën op de bladeren, maar veeg ze voorzichtig af met water.

  De Kalanchoe 'Dorothy' heeft veel licht nodig en kan goed gedijen op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende daglicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen voor optimale groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan sterke tocht of temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van tochtige ramen en deuren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van bladeren en wortels, terwijl te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats een schaal met water bij de plant om de luchtvochtigheid te reguleren.

  De Kalanchoe 'Dorothy' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om verzuring van de bodem te voorkomen.

  Kamerplanten hebben in het algemeen niet veel bemesting nodig. Het is voldoende om ze eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen te bemesten met een algemene vloeibare kamerplantenmeststof. Let op dat je de juiste dosering gebruikt om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe 'Dorothy' is een compacte vetplant met groene bladeren en opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen van de Kalanchoe 'Dorothy' bloeien in de lente en zomer en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een zonnige standplaats en weinig water nodig heeft. Een mooie en sfeervolle toevoeging aan elke kamer of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.