Rosa Mandy Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Mandy Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine, dubbele bloemen in een mooie koraalroze kleur. Deze plant heeft een rijke bloei en blijft laag, waardoor het ideaal is voor in potten of borders. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze roos heeft een aangename geur en is gemakkelijk te verzorgen. Door zijn compacte formaat past hij goed in zowel kleine tuinen als op balkons en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is eenvoudig in onderhoud en heeft slechts af en toe water en licht nodig om te gedijen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen draagt bij aan een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale resultaten.

  Ja, de Rosa Mandy Kordana heeft veel licht nodig. Zet de plant op een zonnige plek in huis voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant moet ongeveer 1 tot 2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waar hij staat. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de grond tussen twee gietbeurten goed te laten opdrogen.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt. Teveel zonlicht kan namelijk zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Ja, de Rosa Mandy Kordana houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en besproei af en toe de bladeren voor een optimale groei.

  De Rosa Mandy Kordana bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een plek waar deze temperatuur wordt behouden.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode takken en knip terug in het voorjaar voor een gezonde groei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant nat blijft. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft.

  Voor een plant zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. Potgrond zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de plant. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen.

  Kamerplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond niet uitdrogen of te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten bevordert de groei en bloei.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmiddelen om de bladeren te reinigen.

  De plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dus op een plek waar het dagelijks veel zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, zoals tocht of direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen rond de 60-70% liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Een pH-testkit kan gebruikt worden om de zuurgraad van de bodem te meten en eventueel bij te stellen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa Mandy Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine, dubbele bloemen in een mooie koraalroze kleur. Deze plant heeft een rijke bloei en blijft laag, waardoor het ideaal is voor in potten of borders. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze roos heeft een aangename geur en is gemakkelijk te verzorgen. Door zijn compacte formaat past hij goed in zowel kleine tuinen als op balkons en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.