Rosa Goldy Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Goldy Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine goudgele bloemen. De plant heeft een rijke bloei en bloeit langdurig gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een lichte geur en staan mooi in zowel borders als in potten op het terras of balkon. Rosa Goldy Kordana vraagt weinig onderhoud en is goed bestand tegen ziektes. Deze plant is ideaal voor liefhebbers van rozen die op zoek zijn naar een makkelijk te verzorgen en bloeiende variant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft slechts af en toe water nodig en kan goed gedijen in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een mooie groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur in een ruimte met veel indirect zonlicht. Een plekje voor een raam op het zuiden is ideaal.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt van een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel daglicht ontvangt, maar niet direct in de felle zon staat. In de zomer is het aan te raden de plant te beschermen tegen de hete middagzon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en temperatuurschommelingen te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei, juni en juli en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend. Ze helpen schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en zorgen voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. In deze temperatuur voelt de plant zich comfortabel en kan hij goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te zetten en niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes bij om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de schaar of snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Voorkom dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed vocht vasthoudt en voldoende voedingsstoffen bevat. Kies voor een luchtige potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Kamerplanten gedijen het beste in potgrond met een luchtige structuur die voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de pot goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats en regelmatig water geven. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen. Zorg er ook voor dat de plant regelmatig wordt omgepot om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te houden, kun je de bladeren afstoffen met een vochtige doek en regelmatig controleren op insecten. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen om de plant niet te beschadigen. Het is ook belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  De Rosa Goldy Kordana heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats deze plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet te dicht bij een radiator of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig gebruik van organische meststoffen kan helpen de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Bemest niet in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Rosa Goldy Kordana is een compacte en bloeiende rozenplant met kleine goudgele bloemen. De plant heeft een rijke bloei en bloeit langdurig gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een lichte geur en staan mooi in zowel borders als in potten op het terras of balkon. Rosa Goldy Kordana vraagt weinig onderhoud en is goed bestand tegen ziektes. Deze plant is ideaal voor liefhebbers van rozen die op zoek zijn naar een makkelijk te verzorgen en bloeiende variant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.