Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Burgundy Rose'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens 'Fiesta Burgundy Rose' is een vaste plant met prachtige donkerroze bloemen en een diep burgundy kleurige blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als hangplant op het balkon. De 'Fiesta Burgundy Rose' trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden. Deze cultivar voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke tuin of buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens Walleriana Grp 'Fiesta Burgundy Rose' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst. Het wordt vaak gebruikt als perkplant in de tuin vanwege de kleurrijke bloemen.

  Deze plant is niet winterhard en zal vorst niet overleven. Het is aan te raden om deze plant in de winter binnen te plaatsen of te beschermen tegen vorst. Deze plant zal niet overleven bij temperaturen onder de 0 graden Celsius.

  Ja, de Impatiens 'Fiesta Burgundy Rose' is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Deze plant heeft regelmatig water nodig en bloeit het beste op een plek met halfschaduw. Met een goede verzorging zal deze tuinplant prachtige bloemen blijven produceren.

  Impatiens hebben ongeveer 15-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om ze niet te dicht op elkaar te planten, zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Deze afstand zorgt ervoor dat de planten niet concurreren om water en voedingsstoffen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Burgundy Rose' groeit goed in de schaduw. Het is een perfecte keuze voor schaduwrijke gebieden in de tuin. Deze plant kan uitstekend gedijen met beperkte zonlicht.

  Impatiens heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Het is aan te raden om de plant 2 tot 3 keer per week water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant is vlinderlokkend maar trekt geen bijen aan. Het is vooral populair om zijn kleurrijke bloemen en aantrekkelijke bladeren. Het is een mooie aanvulling op elke tuin of border.

  Ja, deze tuinplant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in jouw tuin. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en helpt bij het bestuiven van andere planten. Bovendien zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan duren tot het einde van de zomer. De bloemen blijven langdurig aan de plant zitten, waardoor je de hele zomer van de bloei kunt genieten.

  Deze plant kan beter worden geplaatst op een plek met halfschaduw of schaduw, omdat hij niet goed tegen de volle zon kan. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant laten verwelken. Het beste is om de plant te beschermen tegen de felle middagzon.

  Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) 'Fiesta Burgundy Rose' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het consumeren ervan kan leiden tot vergiftiging.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het blad van de plant kan echter wel geluidstrillingen enigszins absorberen.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte en bossige groei te bevorderen. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei de plant in het voorjaar om de nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant heeft vochtige en goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd tegelijkertijd plassen water in de pot. Gebruik een potgrond met voeding voor een optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed gedraineerd zijn en lichtvochtig blijven. Een humusrijke bodem met een neutrale tot lichtzure pH is ideaal. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Impatiens houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben mogelijk winterbescherming nodig, zoals het bedekken met mulch of het verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst en koude temperaturen om te voorkomen dat deze afsterft tijdens de wintermaanden. Overwinter de plant op een plek waar het niet te koud is en houd de grond vochtig, maar niet te doorweekt.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, vooral bij warm weer. Gebruik een algemene meststof om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten in het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Het is belangrijk om elk jaar een laag mulch aan te brengen voor optimale groei. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verbeteren.

  Deze plant is gevoelig voor bladluizen, trips en spint. Let op tekenen van infectie en behandel deze indien nodig met een geschikt bestrijdingsmiddel. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om problemen met schimmels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens 'Fiesta Burgundy Rose' is een vaste plant met prachtige donkerroze bloemen en een diep burgundy kleurige blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en overvloedige bloemen. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke tuin of als hangplant op het balkon. De 'Fiesta Burgundy Rose' trekt vlinders en bijen aan en is gemakkelijk te onderhouden. Deze cultivar voegt een vleugje kleur en levendigheid toe aan elke tuin of buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.