Sinningia Gloxy Stars

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Gloxy Stars is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen met witte sterren erop. De plant bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren. Sinningia Gloxy Stars heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis, op een lichte plek zonder direct zonlicht. Deze plant vereist regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te nat blijft staan. Sinningia Gloxy Stars voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke kamer en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft maar matig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Snoei regelmatig om de groei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dichtbij een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de bovenste laag droog worden voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect zonlicht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is aanbevolen om de plant op een lichte plek te plaatsen, maar uit de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te plaatsen met voldoende licht. Het kan ook goed tegen een hoge luchtvochtigheid.

  De Sinningia Gloxy Stars bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Sinningia Gloxy Stars is een luchtzuiverende plant. Het helpt bij het zuiveren van de lucht in binnenshuis en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden voor een gezonde groei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of radiatoren.

 • Sinningia Gloxy Stars kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd ook te veel water geven. Het is belangrijk om de plant niet met de voeten in het water te laten staan.

  De Sinningia Gloxy Stars heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Het gebruik van speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend te zijn en rijk aan organisch materiaal. Een lichte, luchtige grond met een lichtzure pH is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de aarde niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water om wortelrot te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de luchtstroom te bevorderen.

  De plant kan stofvrij worden gehouden door af en toe zachtjes over de bladeren te vegen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, alleen water is voldoende.

  De Sinningia Gloxy Stars heeft behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen plotselinge temperatuurwisselingen ervaart en dat hij niet wordt blootgesteld aan tocht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te lage temperaturen in de winter.

  De luchtvochtigheid dient matig te zijn voor deze plant en het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien. Houd de luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingselementen.

  De Sinningia Gloxy Stars gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 5,5 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bemesting.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen regelmatig een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant. Spoel de pot af en toe door met water om overtollige meststoffen weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Sinningia Gloxy Stars is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen met witte sterren erop. De plant bloeit rijkelijk en kan langdurig bloemen produceren. Sinningia Gloxy Stars heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis, op een lichte plek zonder direct zonlicht. Deze plant vereist regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te nat blijft staan. Sinningia Gloxy Stars voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke kamer en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.