Osteospermum 'Sunny Ingrid'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Ingrid' is een rijkbloeiende en kleurrijke plant met grote bloemen in verschillende tinten van lila en paars. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien van de lente tot de herfst. De plant groeit compact en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. Osteospermum 'Sunny Ingrid' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Osteospermum 'Sunny Ingrid' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius en kan dus matige vorst verdragen. Voor langdurige vorstperiodes wordt geadviseerd om de plant te beschermen door bijvoorbeeld af te dekken met stro of vliesdoek.

  Ja, Osteospermum 'Sunny Ingrid' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond en heeft voldoende zonlicht nodig. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen houdt de plant gezond.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Verwijder eventuele onkruid en zorg voor een goede afwatering van de grond.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Ingrid' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels constant nat zijn.

  Osteospermum 'Sunny Ingrid' is een bloemrijke plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectar en het stuifmeel die het biedt. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die helpt om biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt de plant voor kleur in de tuin en kan het een habitat bieden voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  'Osteospermum 'Sunny Ingrid' bloeit van de lente tot de herfst. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Een zonnige standplaats zal de plant helpen om goed te groeien en bloeien.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Ingrid' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn kleurrijke bloemen en groen blad. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant geen geluidsdempende eigenschappen. De Osteospermum 'Sunny Ingrid' is voornamelijk decoratief en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Je kunt deze plant snoeien in het voorjaar om dode of beschadigde takken te verwijderen en om de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei niet te veel van de plant weg om de groei en bloei niet te belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven indien nodig aan.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aan te raden om de potgrond in het voorjaar te voorzien van wat meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met wat stro of bladeren. Dit helpt om de plant te beschermen tegen vorstschade. Eventueel kan de plant ook in een pot worden gezet en op een beschutte plek worden geplaatst tijdens de koudste maanden.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te verbeteren.

  Tuinplanten zoals Osteospermum hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de aanbevolen dosering volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze tuinplant te bedekken met mulch, dit helpt de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast zorgt een mulchlaag voor extra isolatie en beschermt de wortels tegen temperatuurwisselingen. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch.

  De zuurgraad van de bodem voor de Osteospermum 'Sunny Ingrid' moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor deze plant om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige controle van de bodem en eventuele aanpassingen zijn aanbevolen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals "Osteospermum 'Sunny Ingrid'", kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig actie te ondernemen. Daarnaast kan het handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte een effectieve oplossing zijn.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Ingrid' is een rijkbloeiende en kleurrijke plant met grote bloemen in verschillende tinten van lila en paars. De bloemen hebben een geel hartje en bloeien van de lente tot de herfst. De plant groeit compact en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. Osteospermum 'Sunny Ingrid' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.