Spathiphyllum 'Sweet Chico'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Sweet Chico' er en kompakt variation af den kendte fredslilje-plante. Den har skinnende, mørkegrønne blade og hvide blomster, der ligner liljer. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er nem at passe. 'Sweet Chico' trives godt i lyse til halvskyggede miljøer og kræver regelmæssig vanding. Det er et populært valg til indendørs brug som dekorativ og luftrensende plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand og vælge en lys placering. Derudover trives planten godt ved normale stuetemperaturer.

  Spathiphyllum 'Sweet Chico' trives med klart, indirekte lys og bør beskyttes mod direkte sollys for at undgå bladforbrænding. Placer planten helst et sted med tilstrækkeligt naturligt lys, som nær et vindue. For lidt lys kan resultere i en mindre sund vækst og færre blomster.

  Spathiphyllum 'Sweet Chico' har brug for regelmæssig vanding. Det anbefales at vande planten 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingen.

  Planten kan ikke lide skarpt sollys og foretrækker indirekte sollys. For meget sol kan forårsage bladforbrænding. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor lyset bliver filtreret.

  Ja, denne plante kan lide varme og fugtighed. Den trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Så placér planten et varmt og lyst sted i huset.

  Plantens blomstring finder sted om foråret og sommeren. Blomstringsperioden kan variere, men gennemsnitligt varer blomstringen cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten er kendt for sine luftrensende egenskaber. Det kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at filtrere giftige stoffer fra luften. Det anbefales derfor ofte til personer, der er følsomme over for luftvejssygdomme.

  Ja, planten trives bedst et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer de ideelle vækstbetingelser og forhindrer, at planten bliver for varm eller for kold. Det er vigtigt at holde stuetemperaturen konstant for en sund vækst af planten.

 • Du behøver ikke at beskære Spathiphyllum regelmæssigt. Du kan fjerne døde eller beskadigede blade for at få planten til at se velplejet ud. Sørg for at bruge skarpe og rene beskæresakse for at undgå at beskadige planten.

  Giv regelmæssigt vand, men lad jorden tørre let op mellem vanding. Sørg for, at planten ikke står for længe i vand, da det kan forårsage rodrot. Giv helst lunkent og kalkfrit vand.

  "Den bedste pottemuld til stueplanter er en luftig blanding af tørv, sand og kompost. Sørg for, at pottemulden lader vand passere godt og holder på næringsstofferne. Undgå tung eller for kompakt jord, da dette kan kvæle rødderne og hæmme plantens vækst."

  En god jordkvalitet er vigtig for sundheden af stueplanter. De trives bedst i veldrænet pottemuld med tilstrækkeligt næringstoffer. Sørg for, at pottemuld ikke er for våd, da dette kan føre til rodædning.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rodderne står i vand. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Støv lejlighedsvis bladene af for at holde planten sund.

  Det er vigtigt at rengøre bladene på denne plante regelmæssigt med en fugtig klud for at fjerne støv og snavs. Undgå at bruge rengøringsmidler eller glansmiddel på bladene, da det kan beskadige planten. Ved at holde bladene rene kan planten trække vejret bedre og forblive sund.

  Denne plante har brug for klart, indirekte lys for at vokse godt. Placer den et sted, hvor den får lidt sollys hver dag, men ikke direkte i den skarpe sol. Husk på, at for lidt lys kan resultere i mindre blomstring.

  Den ideelle temperatur for stueplanter ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperatursvingninger eller træk. Det er vigtigt at holde planten væk fra kold træk og direkte sollys.

  Luftfugtigheden for stueplanter som denne er bedst mellem 40-60%. Når luftfugtigheden er for lav, kan det føre til blade, der bliver brune og planten tørrer ud. Det anbefales at øge luftfugtigheden ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter.

  Den optimale surhedsgrad af jorden for stueplanter ligger normalt mellem 6 og 7 på pH-skalaen. En for lav eller for høj surhedsgrad kan hæmme plantens optagelse af næringsstoffer og påvirke væksten. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Stueplanter som denne har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til stueplanter og juster doseringen i overensstemmelse med anbefalingerne på emballagen. Giv ikke planten gødning i vintermånederne, når væksten sænkes.

 • Beskrivelse

  Spathiphyllum 'Sweet Chico' er en kompakt variation af den kendte fredslilje-plante. Den har skinnende, mørkegrønne blade og hvide blomster, der ligner liljer. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er nem at passe. 'Sweet Chico' trives godt i lyse til halvskyggede miljøer og kræver regelmæssig vanding. Det er et populært valg til indendørs brug som dekorativ og luftrensende plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.